Cascadele Honokohau din Hawaii: un spectacol al naturii (galerie foto)

Cascadele Honokohau, insula Maui, Hawaii
Cascadele Honokohau, insula Maui, Hawaii (Facebook.com/Epoch Times Paris)

Siluetele fascinante ale munţilor care se întind spre cer, apele râului care cad de pe aceste înălţimi şi vuietul lor care se aude printre norii de apă pulverizată realizând peisaje de basm, fac din aceste cascade una dintre cele mai spectaculoase frumuseţi naturale. Multe dintre ele au fost declarate Patrimoniu Mondial UNESCO, iar milioane de turişti vin în fiecare an să le viziteze. Astăzi, cu ajutorul galeriei foto, vă propunem o călătorie în Hawaii.

Cascadele Honokohau din insula Maui, în Hawaii, sunt înconjurate de verdeaţă şi reprezintă un punct de atracţie deosebit pentru turişti. Această frumuseţe rămâne absolut necontaminată fiind printre cele mai inaccesibile din lume, practic imposibil de a ajunge pe jos sau cu maşina. Pentru a fi admirate în toată splendoarea lor sunt organizate excursii cu helicopterul. Apa în cascadă cade de la o înălţime de peste 130 de metri într-o adâncitură formată de-a lungul anilor, după care îşi continuă drumul mai departe.

Frumuseţea lor primordială nu a trecut neobservată regizorului Steve Spielberg, care le-a folosit ca fundal în unele scene din filmul "Jurassic Park". De fapt, pare aproape logic să te aştepţi să apară vreun dinozaur printre stâncile şi vegetaţia care înconjoară acest loc special, unde încă se simte spiritul libertăţii şi al naturii. Un loc care merită pus printre destinaţiile dumneavoatră de călătorie.