Trafic de coşmar pe centurile Bucureştiului, Buzăului şi Aradului. Protest faţă de creşterea RCA

Nemulţumiţi de scumpirea poliţelor RCA transportatorii circulă cu viteze reduse pe mai multe şosele de centură din ţară, traficul fiind îngreunat.
Autocamioane de transport, tir-uri pe şoseaua de centură a capitalei (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.09.2016

Traficul rutier pe Şoseaua de Centură a Municipiului Bucureşti este îngreunat, ca efect al protestului transportatorilor faţă de creşterea RCA. Potrivit infotrafic.ro, circulaţia e blocată la intersecţia DN Centura Bucureştiului cu drumul care duce către Oraşul Popeşti Leordeni (DN4), din cauza unui grup de autovehicule care staţionează pe suprafaţa carosabilă.

"Protestul a început deja pe toată Centura Capitalei, se circulă cu viteză redusă. În momentul de faţă avem 800 de colegi şi văd că solidarizează şi vin în continuare şi alţii. Motivele noastre sunt legate de scumpirea excesivă şi în mod repetat a tarifelor la asigurarile obligatorii pentru toate categoriile de vehicule comerciale şi transport pasageri şi taxi, absolut tot, inclusiv pentru persoane fizice, care sperăm să solidarizeze astăzi cu noi şi să ne fie alături. Dorim scăderea tarifului, apariţia unui act normativ, ordonanţă, hotărâre de guvern, prin care tarifele să ajungă la normalitate, la nivelul european, la nivelul raportat situaţiei economice şi sociale din România şi să nu mai iasă banii din ţară pe cârca transportatorilor şi a economiei din România. Am purtat discuţii cu ministerul de zece luni şi nu se întâmplă absolut nimic. Începând de astăzi nu mai facem absolut nicio activitate în afară de a ne manifesta, până în momentul în care nu avem o certitudine printr-un document asumat la nivelul Guvernului cu privire la scăderea tarifelor şi la atingerea pragului de normalitate la tarifele RCA", a declarat pentru MEDIAFAX Augustin Hagiu, preşedinte de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport

Traficul se desfăşoară cu dificultate şi între localităţile Mogoşoaia şi Otopeni, respectiv Tunari şi Otopeni, din cauza unei coloane de autocamioane care circulă cu viteză redusă, pe prima bandă, pe sensul către Otopeni.

Şi pe şoseaua de centură a municipiului Buzău se circulă dificil, peste 50 de TIR-uri, autocamioane şi autobuze luând parte, între 08,00 şi 23,00, la un protest faţă de scumpirea RCA, relatează Agerpres.

Şoferii autovehiculelor merg cu viteze de până la 30 de kilometri la oră, acţiunea fiind organizată de Federaţia Operatorilor din Transport, filiala Buzău.

"Protestatarii au autorizaţii din partea tuturor instituţiilor abilitate, mai multe echipaje de poliţie se află în zonă pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii acceptabile", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul Doiniţa Mihalache.

O situaţie similară se înregistrează şi la Arad, unde aproape 300 de maşini, de la camioane, bascultate, microbuze sau maşini mici participă la protestul de pe şoseaua de centură a oraşului. Potrivit Mediafax, maşinile protestatarilor au lipite pe parbrize afişe cu mesajul "Protest RCA", claxonează şi circulă cu doar 10-20 kilometrii la oră, de la un capăt la altul al şoselei de centură, unde s-au format cozi de maşini pe mai mulţi kilometri.

Reamintim că reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat un protest naţional, programat să aibă loc în zilele de 14 - 15 septembrie, în semn de protest faţă de scumpirea RCA.

COTAR a mai anunţat că începând din data de 16.08.2016 şi până la data protestului naţional, din data de 15 septembrie, autovehiculele de marfă vor circula cu viteză redusă până la limita evitării oricărui pericol timp de minim 2 ore (între orele 10:00-12:00), în semn de avertisment.

"Această metodă de avertizare este foarte uşor de dus la îndeplinit deoarece nu trebuie să apelăm decât la autovehiculele pe care le avem în trafic şi să calculăm timpii de încărcare/descărcare cu decalajul aferent. În zona de domiciliu sau a sediului social/punctului de lucru pot fi utilizate şi autovehicule care sunt în zonă, şi nu au încărcare/descărcare.

Dacă Guvernul nu va fi sensibilizat şi nu va lua atitudine, atunci pe data de 14-15 septembrie vom generaliza protestul la nivel naţional (adică transportul de persoane, taxi, marfă să fie oprit) şi nu vom relua lucrul până ce autorităţile nu vor rezolva problema taxei RCA", anunţau recent transportatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor