Titus Corlăţean rămâne cu imunitatea intactă. Fostul ministru făcut scăpat de senatori
alte articole
UPDATE: Titus Corlăţean scăpă de urmărirea penală în urma votului din Senat. Din 162 de senatori prezenţi la şedinţa în care s-a votat cererea DNA, 92 de voturi au fost împotriva umăririi penale a colegului lor, 26 dintre voturi au fost pentru, neexistând abţineri sau voturi anulate.
***
După cinci săptămâni de tergiversări, solicitarea DNA de urmărire penală a fostului ministru PSD de Externe, Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora, ar putea să fie dezbătută şi votată marţi în plenul Senatului.
Săptămâna trecută, Comisia juridică a Senatului a dat marţi aviz negativ ridicării imunităţii lui Corlăţean, avizul care este însă consultativ.
"Cererea de urmărire penală a fostului ministru de Externe, Titus Corlăţean, în dosarul votului din diaspora, ajunge astăzi la vot în plenul Senatului. A trecut mai mult de o lună de la primirea solicitării procurorilor, iar în comisia juridică cererea a primit aviz negativ. E clar ce va face majoritatea PSD astăzi: va împiedica derularea anchetei. Miza PSD nu este salvarea lui Corlăţean, ci a celor de deasupra lui, care au făcut calculele politice şi au decis că românii din diaspora nu trebuie să voteze, pentru ca ”cineva” să iasă preşedinte cu orice preţ.
Domnilor Ponta şi Dragnea ar trebui să le fie ruşine: povara a căzut pe umerii celui de care s-au folosit pentru a-şi duce la îndeplinire planul. Din păcate, riscăm să treacă multă vreme până când vom afla cum s-au derulat discuţiile celui mai odios plan împotriva dreptului la vot.În 2014 au blocat votul ca să iasă Ponta preşedinte, azi folosesc votul ca să blocheze aflarea adevărului. Democraţie a la PSD!", a comentat, pe contul său de Facebook, şefa PNL Alina Gorghiu.
Reamintim că în dosarul Diaspora au fost audiaţi, conform şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ambasadori, şefi ai misiunilor diplomatice, precum şi şefi din cadrul MAE.
Potrivit procurorilor DNA, Titus Corlăţean, actualmente senator în Parlamentul României, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, este acuzat de abuz în serviciu, cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.
DNA arată că, în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus (Victor Ponta n.r.) şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte (PSD).