DNA, a treia putere în stat?

Germania "calculează" că în societate există conflicte şi îşi doreşte consolidarea activităţii DNA ca a patra putere în stat, a declarat Gauck.
Joachim Gauck, preşedintele Germaniei.
Joachim Gauck, preşedintele Germaniei. (Adam Berry / Getty Images)

Aflat în vizita oficială în România, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a lăudat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu omologul său, Klaus Iohannis, activitatea DNA, adăugând că Germania doreşte consolidarea activităţii acestei instituţii, ca a treia putere în stat.

"Noi ştim că Germania este partenerul comercial numărul unu al României cu un număr de peste opt mii de companii germane, cu capital german care activează aici în România şi încearcă să garanteze un succes antreprenorial.

Pentru a putea beneficia însă de potenţialul existent şi pentru a putea oferi cetăţenilor României evoluţiile de care ei au nevoie şi dezvoltarea de care au nevoie, sunt necesare însă, pe lângă spiritul antreprenorial pe care noi ca stat nu-l putem oferi, şi de condiţii-cadrul legale viabile. Am ajuns la un subiect la care noi vă urmărim cu multă atenţie evoluţiile, domnule Preşedinte! Cu mare plăcere constat că sprijiniţi aceste reforme, că o face Guvernul României şi că, mai ales, în ceea ce priveşte combaterea corupţiei de către Justiţie aveţi realizări importante. Justiţia este în stare să ofere soluţii la problemele existente. Aş dori să subliniez în mod deosebit activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la care porneşte un semnal îndreptat nu doar către economie, mediul de afaceri, ci şi către politic. Este unul din pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea, de pildă, a DNA ca a treia putere în stat.", a declarat Gauck în cadrul conferinţei de presă susţinută la Cotroceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne