Băsescu: Aşteptăm să-i vedem pe procurori în cizme de cauciuc împărţind apă şi conserve în zonele sinistrate?

Nu Preşedinte, nu Premier, nu miniştri, nu politicieni printre oamenii loviţi de natură, ei îşi văd liniştiţi de weekend, susţine Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

În ciuda calamităţilor care au lovit cu violenţă mai multe zone ale ţării, politicienii, în frunte cu Guvernul şi preşedintele Klaus Iohannis, îşi văd liniştiţi de weekendul prelungit, a acuzat luni, pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Un început de vară cu vreme capricioasă. Inundaţii în mai toate zonele ţării, furtuni, grindină, culturi agricole distruse, acoperişuri smulse de vijelii, alunecări de teren, case, păduri, stâlpi de electricitate şi livezi puse la pământ, sate izolate. Nu Preşedinte, nu Premier, nu miniştri, nu politicieni printre oamenii loviţi de natură. Ei doar citesc şi se consideră informaţi, văzându-şi liniştiţi de weekend-ul prelungit", a precizat Traian Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, de frica acuzaţiilor DNA că ar putea obţine foloase necuvenite în voturi, ceea ce le poate aduce închisoare, politicienii nu au mai bătut pe la porţile patronilor pentru a strânge ajutoare pentru cei aflaţi în necaz, fie că este vorba de pături, conserve, pâine, apă minerală, ulei, zahăr, haine, încălţăminte sau materiale de construcţii.

"Chiar dacă aceste gesturi erau făcute uneori demonstrativ, ele erau extrem de utile sinistraţilor. Părem o naţiune căreia parcă nu-i mai pasă de necazurile amărâţilor loviţi de furia naturii. Sau poate aşteptăm să-i vedem pe procurori în cizme de cauciuc împărţind apă şi conserve în zonele sinistrate? Ei, cu siguranţă, n-ar face-o pentru voturi, dar nici nu le pasă de sinistraţi, pentru simplul motiv că ei sunt bugetari numiţi şi nu aleşi prin vot", a opinat liderul PMP.

În opinia lui Traian Băsescu, legătura între votant şi politician este însă una care trebuie să se manifeste în primul rând atunci când oamenilor le este greu, iar acum, oamenilor afectaţi de inundaţii le este tare greu.

"Şi de ce să n-o recunoaştem, dacă oameni politici nu sunt, nici televiziuni nu prea sunt în satele calamitate şi printre oamenii aflaţi în necaz. Ceva este în neregulă cu noi, dar şi cu instituţiile noastre", a adăugat fostul preşedinte.