Tenis. Rezultate înregistrate în turul doi al circuitului WTA de la Roma

Fosta lideră WTA Maria Şarapova a abandonat la scorul de 6-4, 3-6, 2-1, meciul disputat cu sportiva croată Mirjana Lucic Baroni, în urma unor dureri apărute la coapsa stângă.
Tenismana rusă Maria Sharapova
Tenismana rusă Maria Sharapova (WTA/facebook)

Recent revenită în circuitul profesionist după o absenţă de 15 luni în urma unei suspendări pentru dopaj, fosta lideră a ierarhiei WTA, Maria Şarapova, a abandonat în setul trei din manşa a doua a turneului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, sportiva rusoaică retrăgându-se în urma unei accidentări la coapsa stângă.

'Masha' (30 ani, 211 WTA) se afla în avantaj la momentul respectiv, meciul disputat în faţa croatei Mirjana Lucic Baroni încheindu-se la scorul de 4-6, 6-3, 2-1 după o oră şi 45 de minute de joc.

"Vreau să-mi cer scuze pentru că am abandonat astăzi (marţi) din cauza unei accidentări la coapsa stângă. Vreau să efectuez toate examenele medicale necesare pentru a fi sigură că nu este nimic grav. Doresc, totodată, să le mulţumesc organizatorilor că mi-au permis să particip iarăşi la acest turneu important", a mărturisit Şarapova în comunicatul adresat mass-mediei imediat după partidei.

În urma acestei eliminări premature rusoaica nu va putea participa la turneul de la Wimbledon din luna iulie, decât dacă va primi din nou un wild-card din partea organizatorilor. Totodată, Federaţia Franceză de Tenis a anunţat decizia de a refuza acordarea unui wild-card Mariei Şarapova în vederea turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (28 mai).

Într-un alt meci, şi-a asigurat prezenţa în optimi britanica Johanna Konta (6 WTA) care a dispus uşor în două seturi 6-3, 6-0 de Iulia Putintseva (Kazahstan) în timp ce o altă rusoaică, Svetlana Kuznestova a obţinut calificarea după ce a câştigat cu 6-1, 7-6(3) confruntarea cu Katerina Siniakova (Cehia), Kuznetsova evidenţiidu-se în setul doi unde a reuşit să salveze remarcabil două mingi de set.

Rezultate înregistrate marţi:

Turul 1

Anastasija Sevastova (Letonia) — Irina Begu (România) 6-4, 6-4
Kiki Bertens (Olanda/N.15) — Monica Niculescu (România) 2-6, 6-2, 6-1
Anett Kontaveit (Estonia) — Andrea Petkovic (Germania) 6-3, 6-4
Ekaterina Makarova (Rusia) — Roberta Vinci (Italia) 6-2, 6-1
Catherine Bellis (SUA) — Misaki Doi (Japonia) 6-4, 7-6 (8/6)
Daria Gavrilova (Australia) — Madison Keys (SUA/N.10) 2-6, 7-5, 7-5
Julia Goerges (Germania) — Kristina Mladenovic (Franţa/N.13) 7-6 (8/6), 7-5
Jelena Ostapenko (Letonia) — Shelby Rogers (SUA) 6-3, 6-4
Timea Bacsinszky (Elveţia) — Timea Babos (Ungaria) 6-2, 6-2
Lauren Davis (SUA) — Carla Suarez (Spania) 6-2, 5-7, 6-3

Turul 2

Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia) - Maria Şarapova (Rusia) 6-4, 3-6, 1-2 (abandon Şarapova)
Svetlana Kuzneţova (Rusia/N.7) - Katerina Siniakova (Cehia) 6-1, 7-6 (7/3)
Johanna Konta (Marea Britanie/N.5) - Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-3, 6-0

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport