Surse: Preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, ar fi fost şantajată. DNA efectuează percheziţii

Plenul reunit la Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM). În imagine, Livia Doina Stanciu
Plenul reunit la Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM). În imagine, Livia Doina Stanciu (Epoch Times România)

Procurorii DNA efectuează luni cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unei infracţiuni de şantaj, persoana vătămată fiind preşedintele unei instanţe judecătoreşti din Capitală, potrivit unui comunicat de presă al DNA. Surse judiciare citate de Gândul, au declarat că persoana care a fost şantajată ar putea fi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

Oamenii legii desfăşoară trei percheziţii în Galaţi, fiind vizate persoane suspectate că ar fi şantajat-o pe preşedinte Curţii Supreme Livia Stanciu, potrivit unor surse din DNA.

Potrivit Gândul, Livia Stanciu ar fi fost şantajată de o fostă secretară de-a soţului său decedat în 2011. După trei ani fosta secretară a sunat-o pe Livia Stanciu solicitându-i 20.000 euro, sumă despre care susţine că trebuia să o primească de la soţul acesteia. Fosta secretară a ameninţat-o pe judecătoare că dacă nu îi va da bani va merge la Antena 3 unde va face diverse presupuse dezvăluiri.

Judecătoarea ar fi sesizat la DNA faptul că a fost şantajată, iar acum procurorii anticorupţie ercetează sesizarea.

"În cursul zilei de 09 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 3 locaţii situate în municipiul Galaţi, din care una este punctul de lucru al unui agent economic. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în comunicatul DNA.