Stelian Tănase: "Ar trebui un nou TVR"

Preşedintele director-general al TVR, Stelian Tănase vorbit, joi, în cadrul unui interviu despre situaţia în care se află televiziunea naţională, ajunsă în pragul colapsului, cu conturile poprite de ANAF şi cu angajaţi protestând contra tăierilor de salarii ce se profilează la orizont.
Stelian Tănase (Epoch Times România)
Loredana Diacu
31.07.2015

Preşedintele director-general al TVR, Stelian Tănase a vorbit, joi, în cadrul unui interviu, despre situaţia în care se află televiziunea naţională ajunsă în pragul colapsului, cu conturile poprite de ANAF şi cu angajaţi protestând contra tăierilor de salarii ce se profilează la orizont.

Potrivit lui Tănase soluţia ieşirii din criză ar fi un nou TVR, relatează B1 TV.

"Trebuie să deschidem un nou TVR, toate activele să le trecem acolo, şi să construim o televiziune ca în anul 2015. TVR cum e ea acum, are rădăcini în anii 50. Se simte că această televiziune vine din comunism”, a declarat Stelian Tănase, citat de B1 TV, adăugând că nu vrea să închidă televiziunea, dar că soluţia viabilă este să construiască una nouă.

Totodată, şeful TVR pe care, reamintim că subordonaţii l-au acuzat adesea de management defectuos, a afirmat că situaţia în care a ajuns televiziunea publică este cauzată de deciziile politicienilor.

“Situaţia televiziunii se datorează mai mult politicienilor decât managerilor. Anumite decizii pe care politicienii le-au luat au îngenuncheat televiziunea”, a declarat Tănase.

Stelian Tănase a mai declarat că inclusiv premierul Victor Ponta a fugit de această problemă şi a readus pe tapet problema TVA-ului, pe care doar Guvernul îl poate tăia, precizând că alte televiziuni, precum BBC, nu plătesc deloc impozit

"Noi am încheiat Memorandumul cu Guvernul, dar Guvernul nu s-a ţinut de cuvânt unul dintre puncte era indexarea taxei TV, ceea ce nu s-a întâmplat", a precizat Ponta.

Şeful TVR a atins şi problema blocării conturilor de către ANAF, susţinând că aceasta este doar "o picătură de soluţii într-un ocean de probleme" şi a opinat că pentru a beneficia de amnistie fiscală trebuie creat un plan credibil.

Reamintim că marţi, 28 iulie, pe fundalul crizei din TVR, Consiliului de Administraţie al instituţiei a decis să micşoreze timpul de muncă şi salariile angajaţilor din această instituţie de presă cu 20%, ceea ce a declanşat proteste spontane ale salariaţilor.

Mai menţionăm că, de mai bine de un an de zile, angajaţi ai TVR cer demisia lui Tănase acuzându-l pe acesta de "bâiguieli manageriale, abuzuri şi ingerinţe grosolane în politica editorială". Angajaţii l-au mai acuzat pe Tănase că reduce salariile celor care muncesc efectiv la TVR, în timp ce colaboratorii externi ai instituţiei sunt plătiţi cu sume foarte mari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor