Protest spontan la TVR. Angajaţii îngrijoraţi de reducerea salariilor şi de situaţia instituţiei

În jur de 150 de angajaţi ai Televiziunii Naţionale s-au adunat, miercuri, în curtea instituţiei, în semn de protest faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune SRTV care a decis marţi să micşoreze timpul de muncă şi salariile angajaţilor cu 20%.
(Arhiva) Protest spontan la TVR, mai 2014 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
29.07.2015

În jur de 150 de angajaţi ai Televiziunii Naţionale s-au adunat, miercuri, în curtea instituţiei, în semn de protest faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune SRTV care a decis marţi să micşoreze timpul de muncă şi salariile angajaţilor cu 20%, relatează Mediafax.

Măsura privind reducerea timpului de lucru al angajaţilor televiziunii naţionale şi a salariilor acestora ar urma să fie implementată de la 1 august, însă, potrivit mai multor surse, acest lucru nu este posibil, având în vedere că nu pot fi parcurse toate procedurile necesare în acest sens. În cazul restructurării de personal, nu a fost stabilit numărul persoanelor care ar urma sa fie concediate.

Potrivit sursei citate, acţiunea de protest a salariaţilor a fost una spontană, aceştia adunându-se în curtea Societăţii Române de Televiziune (SRTV), în jurul orei 11:45.

Pe lângă nemulţumirile legate de hotărârea de marţi a CA al TVR, angajaţii sunt îngrijoraţi şi de situaţia financiară a instituţiei, căreia ANAF i-a blocat conturile, în data de 20 iulie, pe motiv că instituţia nu şi-a plătit datoriile către bugetul de stat.

Nu în ultimul rând, salariaţii au temeri şi în legătură cu eşecul negocierilor purtate cu administraţia Televiziunii Române pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă, în contextul în care vechiul contract colectiv de muncă în TVR a expirat.

Amintim că, luni, cu o zi înainte ca administratorii TVR să decidă reduceri salariale, peste 700 de angajaţi ai televiziunii au trimis o scrisoare către cele două Camere ale Parlamentului cerându-le legiuitorilor să analizeze de urgenţă situaţia Televiziunii Române şi să dispună controale ale organelor statului la Televiziunea Română, care să stabilească vinovaţii de situaţia SRTV.

De asemenea, angajaţii TVR le-au cerut parlamentarilor să analizeze performanţele conducerii actuale a TVR şi să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului, care să analizeze în regim de urgenţă Raportul de Activitate al SRTV pe anul 2014. Respingerea raportului de activitate a TVR pe anul 2014 ar echivala cu demiterea Consiliului de Administraţie al instituţiei, în frunte cu Stelian Tănase, preşedintele-director general al instituţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor