Soţul uneia dintre victimele "Şacalului" l-a reclamat pe acesta la Poliţie. „Nici nu m-a băgat în seamă”

. (Screenshot)
Ana Ion
14.09.2024

Bărbatul acuzat că a ucis două tinere pe litoral are un trecut infracţional bogat. La 17 ani, "Şacalul" a comis prima faptă, o agresiune sexuală asupra unui minor. A primit o pedeapsă uşoară şi, un an mai târziu, a fost acuzat din nou, de această dată după ce a violat o fată de doar 15 ani, relatează Ziare.com.

Mama fetei a vorbit pentru prima oară despre acele momente.

„A violat-o pe fata mea cea mare. Avea 15 ani. Au luat-o de pe stradă, băiatul ăsta a luat-o de pe stradă cu bicicleta, şi a dus-o la o casă părăsită. Acolo şi-a bătut joc de ea”, a declarat mama fetei violate.

„Şacalul" a primit o condamnare în acest caz, dar a fost eliberat. Liber fiind, a ajuns, potrivit procurorilor în data de 2 iulie să o omoare pe Delia. Trupul ei a fost descoperit de abia în data de 15 iulie, două săptămâni mai târziu.

Soţul ei susţine că a semnalat dispariţia tinerei, însă nu a fost băgat în seamă de poliţişti. Mai mult, povesteşte că a fost chiar contactat de partenerii asasinului care încercau să vândă maşina Deliei.

„Am mers la poliţie şi nici nu m-au băgat în seamă. Mi-au zis să aştept că se interesează ei pe unde este şi ce face. Deja tot satul ştia unde este şi ce face. Dacă am văzut că nu mă bagă în seamă, m-am dus la Tulcea că la Greci nu m-au băgat în seamă şi m-am dus şi am dat-o dispărută pe 12 şi la trei zile au găsit-o decedată în apartament. Pe 15 au găsit-o ei, dar pe mine m-au anunţat pe 19. (...) Şi pe data de 10 m-au sunat nişte indivizi că au maşina mea şi că vor contract de vânzare-cumpărare”, a declarat soţul primei victime.

Procurorii susţin că Şacalul a omorât cu sânge rece 2 fete în decurs de 2 luni de zile. Cu toate acestea, în mediul online el se prezenta ca o persoană pioasă şi transmitea mesaje de compasiune. Bărbatul s-a filmat chiar în biserică, unde cânta alături de cor.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, spune că nu se impun verificări interne la IPJ Constanţa, în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor