Soţul lui Şoşoacă, comentarii deplasate la adresa jurnalistei de la RAI 1: Era prea osoasă, mie îmi plac cărnoase [Libertatea]

Silvestru Şoşoacă (Facebook / silvestru.sosoaca.35)
Andrei Popescu
16.12.2021

Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, a contestat, joi, la Judecătoria Sectorului 1, măsura controlului judiciar aplicată în cazul său în urma scandalului izbucnit în biroul de avocatură al soţiei sale, în care a fost implicată şi o echipă de jurnalişti italieni. Cererea sa a fost respinsă de instanţă.

“Soluţia pe scurt: În temeiul art. 213 alin. (1) şi (2) C.pr.pen. rap. la art. 211 C.pr.pen., respinge ca nefondată plângerea formulată de către inculpatul ŞOŞOACĂ DUMITRU SILVESTRU, ....., împotriva Ordonanţei de instituire a controlului judiciar nr. 10711/P/2021 din data de 13.12.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 16.12.2021, ora 12.10”, se arată în decizia magistraţilor, publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Soţul Dianei Şoşoacă a fost plasat luni sub control judiciar, procurorii afirmând că acesta l-a agresat pe unul dintre poliţiştii veniţi la biroul de avocatură al soţiei sale după apelul la 112. Incidentul a avut loc în timpul unui interviu pe care jurnaliştii italieni îl luau senatoarei Şoşoacă pe tema pandemiei de SARS-cov-2.

“În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, a transmis Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. În acest caz au fost întocmite două dosare penale - unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care se fac cercetări pentru ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, “în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a anunţat Poliţia Capitalei într-un comunicat.

De asemenea, jurnalista italiană Lucia Goracci a depus la Poliţia Română o plângere în care spune că Dumitru-Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei, a lovit-o, a muşcat-o de mână şi i-a smuls masca de pe faţă. Goracci, jurnalistă italiană cu o amplă experienţă de corespondent de război, a făcut o plângere penală de 10 pagini pe care a depus-o la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi dacă a muşcat-o pe Goracci, Silvestru Şoşoacă a răspuns, potrivit Libertatea: “Era prea osoasă, mie îmi plac cărnoase”.

Potrivit publicaţiei citate, unul dintre avocaţii lui Silvestru Şoşoacă a declarat că nu există fapta pentru care acesta este acuzat:

“Sunt probe în favoarea noastră, din care rezultă nevinovăţia domnului Şoşoacă. […] Dacă doriţi, o să vă pună domnul Şoşoacă contestaţia făcută şi o să vedeţi toate argumentele pe care le-am invocat în apărare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor