Şefa Înaltei Curţi, după scrisoarea lui Tăriceanu: "Nu există niciun motiv să-mi dau demisia!"
alte articole
Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declarat joi că nu există niciun motiv pentru care să-şi prezinte demisia, aşa cum a solicitat Călin Popescu Tăriceanu în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, relatează postul B1 TV.
"Nu există niciun motiv să-mi dau demisia. Vi se pare că este fundamentat pe lege?", a declarat Livia Stanciu, comentând demersul lui Tăriceanu.
Livia Stanciu a mai precizat că a fost sesizată Inspecţia Judiciară, pentru a verifica dacă declaraţiile preşedintelui Senatului au adus atingeri sistemului judiciar:
"Se vor face verifică pentru a se afla dacă prin afirmaţiile făcute de Tăriceanu s-a dus sau nu la atingerea independenţei sistemului judiciar. Inspecţia urmează să stabilească dacă a fost sau nu atinsă reputaţia magistraţilor respectivi", a explicat şefa ÎCCJ.
Reamintim că, într-o scrisoare deschisă adresată marţi preşedintelui Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, alături de senatorii Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta, a solicitat înlăturarea din funcţie, prin demitere ori prin demisie, a Laurei-Codruţa Kovesi şi a Liviei Stânciu, acuzându-le pe cele două că au trimis, cu rea credinţă, o femeie nevinovată după gratii.
Femeia la care face referire Tăriceanu şi care a stat în arest preventiv şase luni, după care a fost achitată, prin decizie definitivă, de Curtea de Apel Bucureşti a fost acuzată de şantaj de şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu.
Comentând scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu preşedintelui Klaus Iohannis în care solicită înlăturarea din funcţie a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, declara:
"Este revoltător să văd că preşedintele Senatului împreună cu alţi senatori cer intervenţia preşedintelui statului pentru a se înlătura două persoane de la conducerea sistemului judiciar care nu au fost implicate în instrumentarea acestui dosar. Nici doamna Stanciu, care a fost victimă în cazul respectiv, nici doamna Kovesi care conduce o structură anticorupţie, dar care nu a instrumentat cazul, nu sunt responsabile de modul în care s-a desfăşurat procedura penală. Iar politicienii nu pot să ceară preşedintelui statului demiterea. Nu există un instrument în mâinile preşedintelui statului pentru a interveni în cariera magistraţilor".
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.