Secretele de frumuseţe ale femeilor orientale

Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare
Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare (Facebook)

Secretele de frumuseţe ale femeilor asiatice sunt numeroase, fiind vorba, de fapt, despre tradiţii străvechi, ce combină îngrijirea corpului şi a minţii, pentru o bunăstare generală şi naturală.

Dacă sunteţi fascinate de acest tip de mentalitate şi cultură deosebită, iată unele dintre cele mai populare modalităţi de înfrumuseţare ale femeilor orientale, care pot constitui o sursă de inspiraţie, pentru a fi frumoase atât în interior cât şi la exterior.

Pielea ocupă cea mai mare suprafaţa a corpului nostru. Din păcate, ea este continuu expusă la tot felul de toxine şi chimicale. Atunci când dormim, porii pielii se deschid şi pielea respiră, iar tot ceea ce este depozitat la suprafaţă pielii, de la produse cosmetice, la poluanţi de mediu - vor fi absorbite în nivelurile mai profunde ale pielii. De aceea este foarte important să-i acordăm o îngrijire atentă, să o menţinem curată, să folosim produse naturale care îndepărtează substanţele nocive şi îi menţin elasticitatea şi prospeţimea.

Trucuri de înfrumuseţare ale femeilor asiatice:

Ceaiul

Ceaiul este considerat un adevărat izvor natural de sănătate şi frumuseţe. Această băutură preţioasă este bogată în substanţe benefice, ajutând organismul să rămână în formă.

Alegeţi ceai în loc de cafea şi veţi vedea reale îmbunătăţiri ale aspectului pielii dumneavoastră: consumând o cană pe zi, organismul se detoxifică, obţinând o piele perfectă, fără impurităţi. Spre exemplu, ceaiul verde, o băutură preţioasă care, datorită prezenţei de polifenoli şi bioflavonoide, are mari proprietăţi antioxidante, stimulând regenerarea ţesutului. De asemenea, consumul regulat al acestuia este un remediu împotriva retenţiei de apă, fiind utilizat pe scară largă în diete, deoarece ajută la arderea excesului de grăsime, reducând absorbţia.

Baie aromată

Pentru asiatice, baia este un adevărat ceremonial de îngrijire care începe cu o exfoliere delicată pentru îndepărtarea celulelor moarte, continuă cu o baie parfumată şi se încheie cu hidratarea pielii cu cele mai fine ingrediente.

Pentru un adevărat răsfăţ, în apa de baie se adaugă un pumn de sare de mare, apă de orez şi câteva picături de ulei esenţial de lemn de santal. După o relaxare de câteva minute în această apă, se curăţă pielea cu un gel de duş cu extract de floare de lotus. La final, se oferă pielii o îngrijire suplimentară cu un lapte de corp cu ulei de susan şi parfum delicat şi îmbietor de flori de cireş.

Masajul

Baza teoretică a masajului oriental – este tratarea organismului uman ca un întreg, prin exercitarea unor apăsări pe aşa- numitele canale energetice ale medicinei tradiţionale chineze, care servesc drept conducte de energie.

Efectul revitalizant al masajului se manifestă prin relaxarea profundă şi detensionarea muşchilor şi tendoanelor. Drept consecinţă, dispar durerile articulare, se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi fluxului limfatic, toxinele se elimină din organism, se normalizează metabolismul, se restabileşte circulaţia naturală a energiei vitale qi, se echilibrează energiile vitale yin şi yang, se activează punctele de presopunctură de pe picioare, mâini şi cap. Beneficiile sunt asigurate!

Îngrijirea părului

Secretele pentru minunatul păr al femeilor japoneze? Unul dintre ele este chiar alimentaţia: o serie de alge marine (în special alga nori), par a avea un efect miraculos pentru frumuseţea părului.

La fel de important pentru femeile japoneze este layering-ul. Un cuvânt englez compus din "layer" însemnând "stratificare" exprimă clar ideea acestei metode de frumuseţe denumită "Saho", ceremonial bazat pe o metodă lentă pentru a gusta din plin plăcerea de a-ţi răsfăţa tenul, folosit şi pentru păr.

Layering-ul pentru păr începe cu aplicarea unui ulei emolient pentru păr: ulei de argan, ulei de măsline, ulei de rozmarin.

Se continuă cu spălarea părului cu un şampon delicat, potrivit pentru tipul de păr al fiecăruia. Şamponul se aplică o dată sau de două ori, în funcţie de situaţie.

După spălarea părului, urmează aplicarea unui balsam pe vârfuri şi se continuă pieptănând delicat tot părul.

Se limpezeşte părul cu apă caldă şi se continuă aplicând, pentru circa 10 minute, o mască hrănitoare, de hidratare şi de restructurare. Se limpezeşte din nou părul şi se aplică un produs final preferat.

După cum poate aţi observat, layering-ul nu este o noutate. Cu alte cuvinte, este un ceremonial riguros, care cere multă răbdare. De precizat că o japoneză acordă corpului său de la 30 de minute la o oră şi jumătate, zilnic, atât dimineaţa cât şi seara, acesta fiind unul dintre secretele frumuseţii lor.