Sean Connery a încetat din viaţă. Actorul scoţian avea 90 de ani

Cariera sa ca actor a durat zeci de ani iar numeroasele premii primite au inclus un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur.
Sean Connery
Sean Connery (captură web)

Actorul scoţian Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, conform comunicatului emis de familie şi preluat de BBC. Cunoscut pentru portretizarea primului James Bond, nu numai că a fost primul care l-a adus pe marele ecran, dar a jucat în şapte dintre thriller-urile celui mai faimos spion britanic din lumea cinematografiei.

Cariera sa de actor a durat zeci de ani şi numeroasele premii care i-au fost acordate au inclus un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur.

Connery a fost considerat cel mai bun actor care a interpretat “007” din toate filmele cu agentul aflat în serviciul Majestăţii Sale. Oscarul său a venit în 1988, când a fost numit cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul de poliţist irlandez în ‘The Untouchables’.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură