Se îngroaşă "gluma". Rusia a plasat sisteme antirachetă S-400 în Crimeea

După ce Putin a acuzat Ucraina de terorism, Ministerul rus al Apărării a trecut la fapte şi a trimis în Crimeea sisteme de apărare antiaeriană.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)
Ana Ion
13.08.2016

Ministerul rus al Apărării anunţă, la doar două zile după ce preşedintele a Putin a acuzat Kievul de terorism, că Rusia a plasat sisteme de apărare antiaeriană S-400 în peninsula anexată Crimeea, informează Reuters, preluat de Hotnews.

S-400 este un sistem de apărare antiaeriană şi antirachetă ultramodern, cu o rază de acţiune de 400 de kilometri pe care ruşii l-au trimis şi la baza aeriană Hmeimim din Siria. Aceste sisteme ar urma, de asemenea, să fie plasate în principalele baze navale ale marinei ruse din Orientul Extrem la Vladivostok şi Viliucinsk, din regiunea Kamceatka.

Tot vineri, ministrul rus al Apărării a mai anunţat că Marina va începe să desfăşoare un exerciţiu militar în zonă pentru a experimenta respingerea de atacuri subacvatice din partea sabotorilor. La exerciţiu vor participa peste 10 nave de luptă, elicoptere MI-8 şi Ka-27PS.

“În timpul exerciţiului vom experimenta aspecte operaţionale şi pentru suport tehnic. Acestea includ operaţiuni pentru contracararea sabotajului subacvatic, exerciţii de navigaţie şi hidrografice, misiuni de căutare şi salvare”, a declarat amiralul Viktor Cirkov, comandantul Marinei ruse.

Anunţul despre trimiterea de sisteme S400 vine la doar două zile după ce Serviciul federal de informaţii rus (FSB) a pretins că a dejucat ”acte teroriste” pregătite de serviciile militare de informaţii ucrainene împotriva infrastructurii din Crimeea, printr-un grup de sabotori în oraşul Armyansk, asupra cărora s-ar fi găsit 20 de dispozitive explozibile artizanale şi arme. La scurt timp după declaraţiile FSB, Vladimir Putin a acuzat Kievul de terorism şi a anunţat că ”în aceste condiţii întâlnirea în formatul Normandia, din care fac parte Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa, care urma sa aibă loc în China în marja G20 nu are sens”.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a respins acuzaţiile lui Putin ca fiind ”la fel de absurde şi cinice ca şi afirmaţiile că nu ar exista trupe ruseşti în Donbas”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor