Se ascut cuţitele în PSD. Dragnea: Când eşti într-o barcă, trebuie să fii atent să nu cazi singur din ea

Cine poartă vina pentru neimplementarea programului de guvernare? Asta este "cea mai importantă întrebare" la care va fi dat răspunsul zilele următoare, a arătat liderul PSD Liviu Dragnea.
Andrei Pricopie
12.06.2017

alte articole

Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.06.2017

Deşi pretinde că nu va propune nicio măsură care să ducă la instabilitatea ţării, preşedintele PSD Liviu Dragnea îi atrage atenţia, voalat, premierului Sorin Grindeanu că atunci când te afli într-o barcă, trebuie să fii atent să nu cazi singur din ea.

"Eu n-am împins şi n-o să împing pe nimeni niciodată din barcă. În schimb, când eşti într-o barcă, şi asta presupune că eşti pe apă, trebuie să fi atent să nu te zgudui foarte mult, să nu cazi singur. Şi asta e valabil. Sunt un om responsabil şi nu voi propune vreo măsură care să comporte vreun risc de instabilitate a acestei ţări.

În acelaşi timp, stabilitatea serioasă a unei naţiuni este dată de starea socială, de nivelul de venituri ale populaţiei, de starea sănătăţii, educaţiei, infrastructurii, agriculturii şi toate celelalte domenii şi de nivelul de dezvoltare. Despre asta vorbim şi eu aş vrea să fim atenţi cu toţii, pentru că stabilitatea nu stă tot timpul doar în nişte persoane", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă o remaniere de Guvern, a treia în doar şase luni, ar fi benefică, preşedintele PSD a explicat că "dacă o faci prost, nu e benefică, dacă o faci pentru că e necesar, e benefică".

"Sigur că este o comparaţie exagerată, dar şi în sport câteodată se mai împrospătează echipele, pentru că altfel ajungem la rezultatele senzaţionale pe care le avem - de 20 de ani nu ne mai calificăm la turneul final al campionatului mondial. Şi asta este o variantă, că e ceva constant, adică este o stabilitate", a subliniat Dragnea.

Liderul PSD susţine că a discutat despre evaluarea Cabinetului Grindeanu şi cu alţi lideri din PSD, iar părerea din partid este "din ce în ce mai comună şi anume aproape toată lumea îşi doreşte un lucru esenţial - acest program de guvernare să fie pus în practică".

"Pentru că mâine, peste o lună, peste şase luni sau un an sau şi mai mult toate aceste discuţii şi mesaje foarte frumoase şi foarte înţelepte nu le mai ţine minte nimeni. Rămân rezultatele. Pe mine şi pe noi, în partid, ne interesează rezultatele. Nu asta e principala noastră preocupare cum schimbăm nişte replici, sau susţinem, sau încurajăm nişte colegi", a completat Dragnea.

Întrebat cine poartă vina neimplementării acestui program de guvernare, şeful PSD a arătat că "asta este cea mai importantă întrebare" la care va fi dat răspunsul zilele următoare.

Legat de mesajul lui Grindeanu de pe Facebook în care făcea apel la stabilitate şi la evitarea unei noi crize politice, eventual de alte alegeri, liderul PSD a susţinut că nu a putut să descifreze în totalitate ceea ce a vrut să spună premierul.

"Eu doar am citit o dată acel mesaj şi recunosc că nu am putut să-l descifrez în totalitate După ce plec de aici o să-l analizez foarte bine şi după ce o să înţeleg foarte bine, mâine o să-l sun pe dl Tăriceanu să citim împreună şi să-l desluşim, să-l traducem, este un mesaj foarte greu. E plecat ( - premierul - n.r.). Am înţeles că are întâlniri foarte importante şi nu vreau să fie tulburat. Eu nu-mi permit ironii la adresa Guvernului sau a premierului, pentru că ar însemna să fim mai puţin respectuoşi, ceea ce nu e cazul.

E un mesaj pe care l-am citit, este în regulă, sunt îngrijorări, preocupări serioase ale primului ministru şi sigur că sunt şi preocupările noastre, dar cred că e greu să fiu eu acuzat de generarea unor instabilităţi. Au fost multe momente în 2016 şi chiar şi după alegeri când cu toate tensiunile, cu toate provocările, eu n-am dat curs unor acţiuni care puteau produce instabilitate, Erau tensiuni mult mai mari, acum nici nu e o stare tensionată", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă va avea o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PSD a replicat: "Este foarte posibil, aştept să revină în Bucureşti şi atunci, dacă voi reuşi să-l contactez, poate avem şi o întâlnire. Cred că înainte de Comitetul Executiv n-are rost, nu e membru PSD, deci nu văd de ce s-ar implica preşedintele în problemele astea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor