Dragnea: În campanie nu am spus niciun nume pentru prim-ministru. Se mai întâmplă să se schimbe şi guvernele

La scurt timp după ce premierul a lăudat activitatea lui Iohannis şi a făcut apel la stabilitate şi predictibilitate (deziderate greu de atins în condiţiile schimbării Guvernului), Dragnea a ţinut să declare că stabilitatea nu stă într-o persoană şi să "informeze" că, o dată la 100 de ani se mai schimbă şi guvernele.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea a taxat dur apelul premierului Grindeanu pentru stabilitate, predictibilitate şi pentru colaborare între Preşedinţie, Guvern, Senat şi Parlament. Comentând acest apel lansat în contextul în care în spaţiul public se vorbeşte tot mai mult despre remanieri şi chiar despre o schimbare a şefului Guvernului, Dragnea s-a declarat surprins şi a ţinut să declare că "stabilitatea unei ţări nu stă într-o singură persoană."

"Rămân puţin surprins de această postare, dar, cu tot calmul pe care ştiţi că îl am, este greu să-mi spună mie cineva că eu nu ţin la stabilitatea acestei ţări. Sunt un om destul de responsabil, dar totodată îi mulţumesc premierului pentru grija pe care o poartă pentru stabilitatea ţării!", a declarat Dragnea, citat de Hotnews.

Şi fiindcă tot făcea Grindeanu apel la stabilitate, şeful PSD a anunţat că evaluarea activităţii Guvernului a ajuns la final, în noaptea aceasta urmând să fie finalizate concluziile pentru ca săptămâna viitoare în CExN să se decidă dacă Guvernul rămâne acelaşi sau vor fi schimbări.

"A trebuit să scanăm toate măsurile din programul de guvernare şi stadiul lor de îndeplinire sau neîndeplinire. (...) Mi-aş fi dorit să fie implementat programul aşa cum a fost stabilit. Din păcate nu sunt puţine măsurile din program ce nu au fost implementate. Sunt câteva domenii unde sunt întârzieri. (...) Săptămâna viitoare vom lua decizii în CExN, poate rămâne acelaşi guvern sau pot apărea schimbări", a precizat Dragnea.

Liderul PSD a mai ţinut să declare că în campanie el nu a spus "niciun nume pentru prim-ministru", ci că iese cu un program, care face viaţa mult mai bună şi România mult mai puternică şi, în contextul mesajului postat de Grindeanu, a susţinut că stabilitatea unei ţări nu stă în câteva persoane.

"N-am vorbit despre persoane. Stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană, nici în trei, nici în zece. Stabilitatea unei ţări stă în nivelul de dezvoltare, stă în pace socială, stă în dezvoltarea clasei mijlocii, în respectul statului faţă de cetăţean, stă în nivelul de educaţie etc.", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă s-a schimbat ceva în atitudinea lui Sorin Grindeanu, Dragnea a răspuns:

" Mie îmi pare rău că dl Grindeanu tot continuă să dea replici, dar e treaba dumnealui. Nu stiu dacă s-a schimbat în rău sau în bine, că nu sunt psiholog, eu cred în continuare că este un om de bună-credinţă şi sper să rămână un om de bună-credinţă, iar dacă este animat de stabilitate şi dorinţa de a dezvolta această ţară, să acţioneze în consecinţă."

"Se mai întâmplă în lume odată la o sută de ani să se mai schimbe şi guvernele, dar important este programul de guvernare", a mai declarat Dragnea.

În paranteză fie spus, apropo de evaluarea stadiului de implementare a programului de guvernare, Dragnea a declarat că aceasta a fost făcută împreună "cu Darius Vâlcov", faimosul fost ministru colecţionar de tablouri şi de capete de acuzare în dosare DNA.

Reamintim că premierul Grindeanu a scris astăzi, pe Facebook, că România are în faţă mai multe oportunităţi, în prezent, care pot îndrepta ţara pe drumul progresului şi prosperităţii, însă, pentru aceasta, avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

De asemenea, Grindeanu a pledat pentru dialog între Preşedinţia României, Senat, Camera Deputaţilor şi Guvern şi a avut cuvinte laudative pentru rezultatele vizitei lui Iohannis în SUA.

Redăm postarea premierului:

''România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că şi românii vor acelaşi lucru: un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri - într-un cuvânt INSTABILITATE.

Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul nostru strategic. Întâlnirile pe care le-am avut în Israel, Austria, Franţa şi Croaţia, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge în aceeaşi direcţie: să arătăm că România este capabilă să-şi respecte promisiunile, că investitorii pot avea încredere în noi.

Depinde de noi să arătăm că suntem o naţiune unită şi determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Preşedinţia României, Senat, Camera Deputaţilor şi Guvern este important.

Ca români, avem în faţă aceste oportunităţi. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică şi viziune să şi profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate!", a scris Grindeanu.