Ziua 132: "Manipularea nu va merge la nesfârşit. Poporul a început să se trezească!"

Declanşate de adoptarea OUG 13, protestele #rezist intră astăzi în ziua 132, întreţinute fiind de obstinaţia politicienilor de a tot da legi pentru corupţii din spatele şi dinafara gratiilor.
Protest
Protest (Epoch Times)

Cei care ne conduc în aceste zile sunt falşi patrioţi care doar mimează dragostea de ţară şi fac promisiuni pe care nu le pot respecta, asta în timp ce dau legi pentru a legifera hoţia şi corupţia, acuză protestatarii veniţi din nou, pentru a 132-a zi consecutiv, în Piaţa Victoriei, lângă Guvern.

Revoltaţi că Dragnea "se plimbă cu televiziunile după el când muşcă roşia românească" în vreme ce colegii săi de partid şi coaliţie nu mai stiu cum să facă să dea legi şi amendamente pentru corupţi, protestatarii îşi exprimă dorinţa de a scăpa de "epidemia de falşi politicieni."

Protest
Protest (Epoch Times)

De asemenea, protestatarii lansează un apel către români să se trezească, să iasă la vot, să-şi educe de mici copiii să fie patrioţi, punând astfel umărul la schimbarea ţării.

''În sens peiorativ, termenul de politician face referire la o "persoană care face din politică un mijloc abil şi demagogic de realizare a intereselor personale". Asta este definiţia după care se ghidează clasa politică din România? Este o întrebare retorică, stiu! Din nefericire adevărul este ăsta: politicienii din majoritatea partidelor îşi manipulează electoratul cu promisiuni care nu au bază reală, apoi fac tot posibilul să adune "fonduri" pentru ei înşişi şi să dezbată legi care să legifereze hoţia şi corupţia. Manipularea aceasta nu va merge la nesfârşit. Poporul a început să se trezească, să fie mai prezent în ceea ce înseamnă decizii politice.

Mă simt ca la un maraton în care este important să fii rezistent şi lucid pentru a ajunge printre învingători! Trebuie să scăpăm de genul ăsta de politică! În fiecare zi există un carusel al declaraţiilor politicienilor. Desigur că cei din PSD sunt mai vocali şi mai tupeişti, că încă se simt invincibili. Numai că declaraţiile lor sunt demne de persoane care au grave probleme de raţionament!", declara o tânără protestatară #rezist.

Şi cum astăzi sunt alegeri parţiale în multe localităţi rămase fără edil - unii primari plecând în Parlament, alţii fiind declaraţi oficial infractori - protestatara reaminteşte că, pentru ieşirea din cercul vicios în care ne zbatem, este necesar ca oamenii să iasă în număr cât mai mare la vot!

Protest
Protest (Epoch Times)

"Sunt sigură că situaţia nu ar mai fi demnă de filme de groază în România dacă oamenii şi-ar exercita dreptul la vot! Totodată, responsabilizarea noastră că am ales cu inima, nu cu buzunarul! Ar fi bine să se cultive de mici copii iubirea de ţară. Nu mă refer aici la aşa-zisul patriotism al lui Dragnea&Co. care se plimbă cu televiziunile după el când muşcă din roşia românească, iar pe de altă parte nu ştie cum să se scape de justiţie, care doreşte înstrăinarea României de Uniunea Europeană şi NATO!

Motivul pentru care încă protestez în Piaţa Victoriei este că sper că putem scăpa de această epidemie reprezentată de falşii politicieni! Şi da, am văzut o luminiţă zilele trecute, la conferinţa comună de presă Iohannis - Trump, când Preşedintele României a dat dovadă de profesionalism, patriotism, decenţă, diplomaţie. Am simţit pentru prima dată că am scăpat de comunism şi ne îndreptăm în direcţia corectă!", adaugă protestatara.

Tot despre vot vorbeşte şi altă protestatară, reamintindu-le românilor din localităţile unde astăzi se votează că, în urma absenteismului, ţara s-a ales cu o conducere care promovează hoţia şi corupţia.

Protest
Protest (Epoch Times)

"După atâtea zile de ieşit în continuu în stradă, atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe, astăzi suntem după părerea mea în faţa unui examen major. Astăzi sunt alegerile locale în oraşele care, dintr-un motiv sau altul, au rămas fără primari şi astăzi vom vedea dacă într-adevăr s-a înţeles că, din cauza neparticipării la legislativele din 11 Decembrie, şi a câştigării alegerilor de către actuală coaliţie, au fost generate cele mai mari, mai intense şi de mai lungă durată proteste de stradă din istoria României.

Să ne reamintim că, din cauza neparticipării la alegeri, din cauza lipsei de civism minim, ţara s-a ales cu această coaliţie care promovează hoţia şi corupţia, minciuna şi impostura, aroganţa şi sfidarea, incompetenţa şi inconştienţa. Sper că la orele 21.00, când se vor da rezultatele parţiale, să vedem că voturile au fost date împotriva acestor "atribute" promovate de coaliţia PSD-ALDE şi noi vom avea motivaţia de a ne continua protestele până vom scăpa ţara de această caracatiţă care distruge tot de 27 de ani", spune protestatara.