Schimbări care se pot face pentru a avea o casă ecologică (video)
alte articole
Atunci când ne gândim la case ecologice, ne imaginăm adesea tehnologii durabile la standarde ridicate, care au fost deja puse în aplicare în unele părţi ale lumii.
Dar nu este necesar să avem o gândire atât de ambiţioasă. Dacă există disponibilitate economică, eventual vă puteţi adapta casa în armonie cu mediul înconjurător, dar, de asemenea, există multe alte trucuri pentru modificări mai mici.
De exemplu, dacă utilizaţi un sistem de încălzire centralizată, se poate alege unul automat. Prin reglarea temperaturii în mod autonom printr-un program, se vor economisi energie şi bani. Desigur, acest sistem poate fi un pic mai costisitor, dar pe termen lung este mult mai fezabil pentru buzunar şi pentru mediul înconjurător.
Un alt lucru pe care îl puteţi face este de a utiliza surse alternative de energie. De exemplu, panourile solare. Este o investiţie, dar dacă doriţi să realizaţi o locuinţă durabilă, aceste panouri pot furniza energie curată, care vine de la sursa cea mai puternică: soarele.
Casa poate fi, de asemenea, literalmente verde. Una dintre premisele unei clădiri durabile este de a include plante, ca parte a faţadei. Prin această metodă se evită folosirea vopselelor, care pot fi toxice; în plus, se respiră un aer mai curat şi este plăcută şi pentru ochi.
Dacă sunteţi în căutarea unei noi case şi doriţi ca aceasta să fie realizată cu materiale ecologice, casele pre-prefabricate demontabile sunt o alternativă convenabilă. Cele câteva exemple prezentate în videoclipul ataşat sigur vă vor fascina, în afară de faptul că pot fi o sursă preţioasă de idei.
Surse: YouTube, Veo Verde