Rusia retrage produse de pe lista de sancţiuni aplicate UE şi SUA

Rusia a decis să excludă unele produse alimentare asupra cărora impusese o interdicţie la începutul lunii august, potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului.
Premierul rus Dmitri Medvedev în Gorki, 2 noiembrie 2012 (ALEXANDER ASTAFYEV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.08.2014

Rusia a decis să excludă unele produse alimentare asupra cărora impusese o interdicţie la începutul lunii august, potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului.

Lapte fără lactoză, cartofi, somoni şi păstrăvi mici pentru bazinele de reproducere, cartofi şi arpagic pentru înfiinţarea de culturi, porumb dulce şi mazăre hibrizi, cât şi suplimente biologice active sunt produsele care care nu vor mai fi supuse interdicţiilor de import.

Documentul, purtând semnătura premierul Dmitri Medvedev, uşurează parţial restricţiile introduse pe 7 august ca răspuns la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite asupra Rusiei pe fondul crizei din Ucraina.

Interdicţia viza inclusiv Australia, Canada şi Norvegia.

Unele dintre scutirile de la interdicţie survin după o scrisoare a Societăţii pentru Protecţia Consumatorului prin care organizaţia a cerut ca anumite produse să fie retrase de pe listă în beneficiul sportivilor, al cetăţenilor care suferă de intoleranţă la gluten sau lactoză şi al bolnavilor de diabet.

Presa rusă a dezvăluit că Belarusul a renunţat la interdicţia impusă asupra importurilor de bovine din Uniunea Europeană.

Belarusul plănuieşte să-şi mărească exporturile de produse alimentare către Rusia cu 15 până la 40% în acest an, dar autorităţile exclud faptul că restricţiile ar fi putut fi anulate în acest scop, motivând că decizia a fost determinată de scăderea riscului de existenţă a virusului Schmallenberg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor