Hackerii din China au furat datele a 4,5 milioane de pacienţi din Statele Unite
alte articole
Hackerii din China au furat datele a 4,5 milioane de pacienţi americani înregistraţi în Sistemului de Sănătate Naţional al Statelor Unite (SSN), care pot fi folosite pentru obţinerea de profituri, notează pcworld.
Hackerii chinezi, care de multe ori sunt angajaţi ai regimului comunist de la Bejing, căutau informaţii precum numele, adresele, datele de naştere, numerele de telefon şi numerele de înregistrare ale pacienţilor, potrivit SSN, pentru a le vinde mai departe.
Din cauza preţurilor mari şi a sistemului de sănătate descentralizat, asigurările medicale ale americanilor pot fi vândute pe piaţa neagră în schimbul unor sume mari de bani, reiese din explicaţiile lui John Halamka, şeful New England Healthcare Exchange Network.
Iar asta se întâmplă deoarece persoanele fără asigurare de sănătate pot obţine tratamente medicale folosind date furate de hackeri.
Halamka estimează că un dosar medical poate ajunge pe piaţa neagră la preţuri cuprinse între 50 până la 250 de dolari – mult mai scump decât preţul plătit pentru numerele cardurilor de credit, sau pentru detaliile unui cont.
”Dacă eu sunt unul din cei 50 de milioane de americani care sunt neasiguraţi … şi am nevoie de un transplant de inimă de un milion de dolari, pentru 250 de dolari pot obţine un dosar medical complet care include detaliile companiei de asigurări”, a declarat acesta.
De vreme ce detaliile personale precum vârsta, greutatea şi înălţimea sunt în mare parte corecte – şi corespund unor acte false, care se pot obţine uşor – o persoană poate folosi datele furate pentru a convinge un spital că este asigurat şi că poate primi tratament, a declarat Halamka.
O astfel de procedură ilegală devine greu de depistat în Statele Unite din cauza sistemului de asigurări şi a reţelei de sănătate, care este extrem de vastă.
În ultima perioadă hackerii chinezi descoperiţi s-au dovedit a fi în strânsă legătură cu regimul de la Beijing. Cel puţin două centre de spionaj cibernetic din Shanghai aparţinând Armatei de Eliberare a Poporului a Chinei s-au dovedit a fi implicate într-o serie gravă de furturi cibernetice pe scară largă. Armata cibernetică chineză a extras numeroase informaţii extrem de valoroase de la marile companii americane şi chiar din cadrul departamentelor guvernamentale ale Statelor Unite.