Romeo Stavarache, trimis în instanţă de procurorii anticorupţie

Primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis vineri în judecată, de procurorii anticorupţie, pentru fapte de corupţie săvârşite în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, reiese dintr-un comunicat de presă al DNA. În dosarul care a ajuns pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel Bacău sunt judecaţi alţi patru oameni de afaceri de la care Stavarache a pretins mai multe sume de bani.
Andrei Pricopie
25.07.2014

alte articole

Sigla DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.07.2014

Primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis vineri în judecată, de procurorii anticorupţie, pentru fapte de corupţie săvârşite în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, reiese dintr-un comunicat de presă al DNA.

În dosarul care a ajuns pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel Bacău sunt judecaţi alţi patru oameni de afaceri de la care Stavarache a pretins mai multe sume de bani.

Edilul se află în arest preventiv de la începutul lunii iulie, după ce acesta a încălcat prevederile controlului judiciar şi a luat legătura cu ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Liviu Cenuşă, acţionar majoritar la firmele din spatele publicaţiei „Ziarul de Bacău”, şi Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, reţinuţi în acelaşi dosar sub acuzaţia de complicitate la luare de mită, pe motiv ca au încălcat condiţiile controlului judiciar.

Acuzaţiile ce i se aduc lui Stavarache

Primarul Bacăului este acuzat de procurorii anticorupţie de cinci infracţiuni de luare de mită. Conform procurorilor anticorupţie, Romeo Stavarache ar fi luat mită inclusiv pentru stâlpii de electricitate din oraş. La începutul anului 2008, Stavarache a pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp.

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurorii DNA a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2008 – 2011, Stavarache, a pretins şi primit, direct sau prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi, mai multe sume de bani, de la patru oameni de afaceri.

În dosar este implicat şi cunoscutul om de afaceri Costel Căşuneanu, căruia Stavarache i-ar fi condiţionat emiterea unor documentaţii de urbanism necesare construirii unui centru de afaceri cu fonduri europene de plata sumei de 800.000 de lei.

„În dosarul lucrat de DNA Bacău apare şi numele cunoscutului om de afaceri Costel Căşuneanu, acesta din urmă prezent la pachet cu societăţile ASERO SRL şi PA & CO Internaţional pe care le controla în intervalul 2008 – 2009. Din datele existente în dosar, rezultă că ASERO SRL urma să deruleze un proiect în municipiul Bacău, finanţat cu fonduri europene (construirea unui centru de afaceri). Procurorii spun că Stavarache, alături de Constantin Apostol, au condiţionat emiterea documentaţiilor urbanistice necesare demarării proiectului de finanţarea, de către Căşuneanu, a Asociaţiei „Top Sport” şi a societăţii Ligone Internaţional. Căşuneanu s-a executat, virând 398.000 lei în conturile Asociaţiei „Top Sport”, precum şi 421.000 lei în conturile Ligone Internaţional” scrie portalul bacău.net.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor