Lăzăroiu: Poate că trebuie să re-cădem în tenebrele anti-democraţiei, ca să nu uităm de unde am pornit şi unde vrem să mergem

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a remarcat, miercuri seară, că, în ultimii 25 de ani, România a fost mereu salvată, în ultima clipă, de pe marginea prăpastiei, însă poate că „trebuie să re-cădem în tenebrele anti-democraţiei, ca să nu uităm de unde am pornit şi unde vrem să mergem”.

„Am auzit oameni zilele astea care spuneau că vor vota cu Ponta la prezidenţiale, măcar să se aleagă praful de tot. Nu sunt în mod evident simpatizanţi ai lui Ponta sau ai PSD, dar, gândindu-se că, cu sau fără votul lor, Ponta oricum va câştiga (ceea ce în sine îi deprimă), se gândesc să ajute şi ei cu un brânci un popor de sinucigaşi. Nu ştiu dacă ei au dreptate, dar mă gândesc că totuşi în ultimii 25 de ani românii nu au băut până la fund cupa populismului”, a declarat actualul membru PMP.

Lăzăroiu susţine că România a fost de vreo 3 ori pe marginea prăpastiei când, dacă situaţia nu îşi schimba cursul, viitorul ţării lua o direcţie extrem de periculoasă.

- În 2000, când Vadim era pe val şi când, după părerea mea, dacă nu s-ar fi declanşat acel curent anti-Vadim pe media, în mod firesc el ar fi fost câştigătorul natural al alegerilor.

- În 2004, când Năstase era pe cale să instaureze un regim de tip mafiot controlat de partidul stat.

- În 2009, când mogulii, încolonaţi în spatele lui Geoană şi al lui Voicu, erau pe cale să pună mâna pe putere, justiţie, servicii etc - adică un stat oligarhic.

„De fiecare dată s-a întâmplat ceva care i-a întors pe oameni din drum. Dar poate că aici e cheia eşecului nostru. Că suntem salvaţi în ultima clipă să cădem în Iad. Şi, după ce suntem salvaţi, urmează iarăşi o perioadă de huzur şi iarăşi se adună forţele răului şi vor să ne întoarcă de unde am plecat. Poate că, la un moment dat, trebuie să re-cădem în tenebrele anti-democraţiei, ca să nu uităm de unde am pornit şi unde vrem să mergem”, a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne