România îşi alege preşedinte. Politicieni la vot

Duminică, 16 noiembrie este o zi importată aşteptată de români pentru a-şi alege preşedintele României pe o perioadă de 5 ani. Oficialii au ieşit la vot pentru a vota un preşedinte conform orientărilor şi aşteptărilor lor.
Buletine de vot. (youtube.com)
Flori Mladin
16.11.2014

Duminică, 16 noiembrie este o zi importată aşteptată de români pentru a-şi alege preşedintele României pe o perioadă de 5 ani. Oficialii au ieşit la vot pentru a vota un preşedinte conform orientărilor şi aşteptărilor lor.

Prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis s-a prezentat la urne la Sibiu, împreună cu soţia: Am votat pentru o Românie a respectului.

”Am votat pentru o Românie a respectului, a prosperităţii, o Românie puternică. Sper să fie o zi frumoasă pentru noi toţi”, a declarat Iohannis.

”Astăzi vin mai mulţi la vot, datele arată o prezenţă mai numeroasă. în diasporă e o prezentă foarte mare. E foarte multă lume care abia aşteaptă să voteze. Sper să nu se repete situaţia de duminica trecută. O să monitorizez cu atenţie”, a mai precizat acesta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după ieşirea de la urne, că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetăţean este respectat.

"Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetăţean este respectat, fiecare comunitate este respectată, unde, încet-încet, dincolo de creşterea economică, fiecare vom găsi posibilitatea de atinge dezideratele şi scopurile în viaţa personală, în viaţa de familie şi toţi". potrivit evz.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat "pentru consolidarea democraţiei": "Am votat pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România, pentru o creştere economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă, am votat aşa cum cred că votează orice om de dreapta", a declarat fostul premier la ieşirea de la urne, potrivit B1.

Primarul i-a îndemnat pe clujeni să iasă în număr mare la urne, "dată fiind participarea civică recunoscută a clujenilor în procesul electoral, şi nu numai”.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a votat la secţia 160 din Cluj-Napoca pentru "încetarea războaielor românilor cu românii" şi pentru prosperitate şi linişte. "Am votat pentru ideea de stabilitate, de încetare a războaielor românilor cu românii şi cu speranţă că va urma o perioadă de dezvoltare, prosperitate şi linişte în România", a declarat Ioan Rus, potrivit Mediafax.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a votat pentru o "Românie normală, pentru România bunului-simţ".

"Am votat pentru o Românie normală, nu una a minciunii, pentru România bunului-simţ şi am făcut-o cu foarte multă speranţă. Şi, de altfel, invit pe toţi românii să vină astăzi la vot, pentru că îşi hotărăsc până la urmă viitorul. Şi pentru acest drept, cel mai important drept într-o democraţie, au murit oameni acum 25 de ani", a declarat Blaga, potrivit B1.

Co-preşedintele ACL a precizat că a făcut cerere pentru prelungirea timpului de votare: "De altfel, am făcut o cerere către Biroul Electoral Central prin care am solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze. Sper ca de data aceasta cererea să fie aprobată, mai ales că la toate insistenţele BEC Guvernul nu a răspuns şi nu a mărit numărul de secţii din străinătate".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a votat duminică la ora 10.30, la Şcoala nr. 5 din Bucureşti, pentru o altă Românie.

"Votul meu de astăzi urmăreşte să închidem definitiv o pagină tristă în istoria României şi să evităm riscul ca această perioadă să continue sub o formă sau alta. Îmi doresc o altă Românie, o Românie care priveşte spre viitor, care se gândeşte la generaţiile tinere, cărora trebuie să le asigure o pregătire solidă, o învăţătură care să îi facă competitivi atunci când ies pe piaţa forţei de muncă. Vreau ca pentru generaţiile actuale să facem mai mult pentru a crea locuri de muncă, iar pentru cei vârstnici să asigurăm o bătrâneţe mai îndestulată dacă se poate şi mai liniştită", a declarat Tăriceanu, potrivit Ziare.com.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a votat la secţia nr. 166 din municipiul Craiova "cu speranţa că următorii cinci ani vor fi plini de prosperitate".

"Am votat cu speranţa că următorii cinci ani vor fi ani de prosperitate şi pentru noi, românii. După 25 ani de la Revoluţie să putem să ne bucurăm şi noi de 2018 aşa cum se cuvine. Am votat cu speranţa că următorii cinci ani, în istoria noastră ca cetăţeni români, indiferent unde ne aflăm, vor fi cu noroc, am avut destul ghinion în ultimii cinci ani. Am votat cu speranţa că putem avea şi noi un preşedinte care să ne unească, să aibă dialog cu toate clasele sociale, care să ştie să ne asculte, în primul rând, şi care să facă treabă pentru România şi aici, şi la Bruxelles, şi la Washington", a precizat Zgonea, citat de Evz.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a votat dimineaţa la Topliţa: "Cred că viitorul preşedinte al României trebuie să asigure echilibrul între instituţiile statului, să fie un mediator între stat şi populaţie. Viitorul preşedinte trebuie să reprezinte cu demnitate România în lume şi cu menţiunea aparte: să păstreze unitatea statului român", potrivit Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a votat în jurul orei 10:30, la Colegiul AD Xenopol din Capitală.

"Cu votul pe care l-am dat acum simt că încep să scap de o greutate din spate. Se va transfera către altcineva responsanbilitatea pentru România. Am votat împotriva instaurării unui regim discreţionar şi acest lucru sper să facă toţi aceia care au fost umiliţi câţiva ani fiind numiţi băsişti. Fac un apel la români, să iasă la vot să le arate acelora care i-au dispreţuit că ei contează şi nu vor lăsa se se intaleze în România o putere discreţionară", a declarat Traian Băsescu, citat de B1 Tv.

Premierul Victor Ponta a ajuns în jurul orei 10.00, la Şcoala generala nr. 17 din Bucureşti, alături de familie, dar şi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Am votat pentru ca toate mamele şi bunicii noştri să trăiască într-o ţară mai bună, pentru ca toţi copiii să poată să înveţe, să aibă un viitor în România şi pentru convingerea mea că după 25 de ani de tranziţie nu o sa mai fim o generaţie de sacrificiu. Sunt conştient de responsabilitatea pe care o am şi cred că Dumnezeu ne va îndeplini gândurile bune", a declarat prezidenţiabilul PSD, potrivit Digi 24.

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a votat în jurul orei 9.00. Întrebat la ieşirea de la urne, pentru ce a votat a răspuns: "Nimic special, dacă nu pot să pronunţ nume, poveşti de-astea...", a răspuns Antonescu, fără să facă alte declaraţii, relatează Realitatea.net.

Vicepremierul Liviu Dragnea a votat în jurul orei 09:00 la Colegiul A.D. Xenopol, pentru un preşedinte "care nu este fricos".

Acesta a afirmat că votat pentru un viitor preşedinte "care nu fuge de la nicio confruntare şi care nu este fricos. Am votat cu foarte multă speranţă", a declarat Dragnea.

Vicepremierul a folosit ideea premierului Victor Ponta "mândru că sunt român" şi ''preşedinte viu": "E bine să vină cât mai mulţi şi să voteze româneşte pentru un preşedinte român şi viu", potrivit B1.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a votat la ora 07:00 la Şcoala gimnazială nr. 150 Sf. Elefterie din Bucureşti.

"Am votat pentru progresul României, pentru o Românie puternică şi unită", a afirmat vicepremierul.

Oprea a mai declarat că aproximativ 60.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri "sunt la datorie”" duminică, pentru ca votarea să se desfăşoare cu respectarea legii: "Acum, aproape 60.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri sunt la datorie şi îşi vor face datoria pentru respectarea legii şi pentru ca votul să reflecte exact voinţa românilor", potrivit b1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor