"Încurajări" în ziua votului. Pungi cu alimente agăţate de gardul sătenilor din Bistriţa-Năsăud

Buletine de vot.
Buletine de vot. (youtube.com)

Ziua votului a început cu "o încurajare" pentru mai mulţi cetăţeni din satul bistriţean Rusu Bârgăului, care, duminică dimineaţă, au găsit pungi cu ulei, zahăr şi făină, atârnate de porţile caselor. Deşi pungile nu era inscripţionate, reprezentanţii ACL Bistriţa-Năsăud susţin că acestea sunt cadouri oferite de cei de la PSD şi au decis să sesizeze Poliţia şi Biroul Electoral Judeţean, relatează Mediafax.

"Iniţiativa nu e a noastră. Asta vă spun în mod cert, pentru că noi le-am găsit. Sunt pungi cu mită electorală: ulei, zahăr şi făină, aceeaşi mită care s-a dat dintotdeauna, din toate timpurile în România, clasice. Eu, la un moment dat, într-o conferinţă de presă, spuneam că poate că am scăpat, dar uite că nu am scăpat. Ce pot spune este că sunt puse recent. Să le găseşti în porţi dimineaţa la 7.00 - 7.30 înseamnă că au fost puse în dimineaţa aceasta. Eu cred că, în momentul în care omul ajunge la vot, militantul sau soldatul credincios, zelos, ce o fi el acolo, o să-i spună omului că i-a lăsat ceva şi să aibă grijă cu cine votează. Cred că acesta e sistemul pentru că altfel nu se leagă lucrurile", a declarat copreşedintele ACL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha.

Liderul ACL a anunţat că va sesiza Poliţia şi Biroul Electoral Judeţean pentru că punga cu alimente atârnată de gardul oamenilor este o mită electorală în toată regula.

"Mă gândeam că lucrurile sunt securizate puţin mai bine. Mi-e foarte greu să cred că umblă o maşină pe stradă şi Poliţia, care ar trebui să fie mult mai vigilentă, nu a văzut. E mită electorală în toată regula. Oamenii nu ştiau de unde sunt. Nu ştiu cine le-a dat. Oamenii au spus toţi că le-au găsit agăţate în porţi. Una chiar am găsit-o noi agăţată în poartă. Când au aflat că e mită electorală, oamenii s-au speriat", a afirmat Stelian Dolha.

În primul tur de scrutin, în comuna Josenii Bârgăului, condusă de un primar PSD şi din care face parte şi satul Rusu Bârgăului, a câştigat Klaus Iohannis, care a fost votat de 46,52% dintre electori, Victor Ponta obţinând 34,01% din voturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne