Rezolvat! OMS trage concluziile: Virusul Wuhan "provine din animale" nu din laboratorul din Wuhan
La doar două zile după ce un articol al Washington Post a afirmat că este „plauzibil” ca virusul Wuhan să fi fost dezvoltat în laborator şi că „trebuie investigată” această posibilitate, şi la mai puţin de o săptămână după ce au primit, în cele din urmă, accesul la laboratorul de virologie de maximă securitate din Wuhan (pentru prima dată în ultimul an), anchetatorii OMS au transmis concluziile „dovezilor" „independente” care „constată că virusul Wuhan provine de la animale", confirmând versiunea oficială puternic promovată de regimul comunist chinez.
Concluziile resping posibilitatea oricărei scurgeri din laboratorul aflat în imediata apropiere, care, de altfel, a fost proiectat exact pentru a cerceta cei mai periculoşi agenţi patogeni din lume şi unde a condus programe de cercetare a virusurilor de liliac virologul Shi Zhengli, poreclită „doamna liliac”, pentru studiile sale extensive ale coronavirusurilor de liliac.
În urma a, probabil, celei mai rapide „investigaţii”, urmate de un raport de constatări făcute de o organizaţie globală vreodată, AP raportează că expertul OMS în materie de siguranţă alimentară şi boli ale animalelor, Peter Ben Embarek, a făcut evaluarea în timpul unui sumar transmis marţi în centrul oraşului chinez Wuhan, unde au fost descoperite primele cazuri ale bolii COVID-19, în decembrie 2019.
Citiți și La un an după: echipa OMS ajunge în China pentru a investiga originea virusului Wuhan
„Descoperirile noastre iniţiale sugerează că introducerea printr-o specie gazdă intermediară este calea cea mai probabilă şi una care va necesita mai multe studii şi cercetări mai specifice”.
Embarek a adăugat oarecum defensiv: „Am schimbat dramatic imaginea pe care o aveam înainte? Nu cred.” „Ne-am îmbunătăţit înţelegerea asupra problemei? Am adăugat detalii întregii imagini? Absolut."
OMS este încrezător că este „extrem de puţin probabil” ca virusul să provină dintr-un accident de laborator.
China a negat cu tărie, încă de la început, posibilitatea unei scurgeri din laborator şi a promovat - inclusiv cu ajutorul platformei Twitter - unele teorii nedovedite conform cărora virusul ar fi putut proveni din altă parte înainte de a fi adus la Wuhan, susţinând că ar fi fost adus de SUA prin militarii care au participat la Jocurile Olimpice Militare care au avut loc în octombrie 201, sau chiar din Italia - promovând inclusiv teoria că ar fi provenit de pe ambalajele alimentelor congelate importate.
Spre deosebire de vizita care a durat trei saptămâni - dintre care două au reprezentat carantina echipei - negocierile privitoare la vizita echipei OMS au durat luni întregi. Chiar şi după ce China a fost de acord cu investigaţia, pe fondul presiunii internaţionale masive aplicate la reuniunea Adunării Mondiale a Sănătăţii din mai, Beijingul a continuat să respingă solicitările pentru o investigaţie strict independentă.
Autorităţile chineze au muşamalizat şi blocat strâns informaţiile despre posibilele cauze ale pandemiei care a îmbolnăvit până acum peste 105 milioane de oameni şi a ucis peste 2,2 milioane în întreaga lume.
Chiar şi cu câteva săptămâni înaintea vizitei echipei OMS, China a început să distrugă documente legate de 300 de studii de coronavirus făcute în Wuhan.
Interesant este că Facebook şi-a actualizat deja politicile în ceea ce priveşte „acuzaţiile false despre COVID-19”:
"Astăzi, în urma consultărilor cu organizaţii de sănătate de vârf, inclusiv cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), extindem lista de afirmaţii false pe care le vom elimina [de pe platformele noastre, n.r.] pentru a include afirmaţii dovedite drept falsuri despre coronavirus şi vaccinuri. Aceasta include revendicări precum:
- COVID-19 este fabricat sau produs de om"
Deocamdată, Facebook nu a „interzis” nicio menţiune a posibilităţii ca virusul să fi scăpat din laborator.
Citiți și Facebook anunţă că va da jos postările referitoare la vaccinuri pe care le consideră false
Problema este că până în prezent China - şi nicio altă ţară - nu au reuşit să arate tulpini precursoare ale virusului Wuhan, care să demonstreze evoluţia virusului în procesul trecerii barierei speciilor.
Un studiu efectuat de cercetatori australieni în 2020 sublinia că afinitatea proteinei spike de receptorii ACE2 umani presupune că virusul „s-a specializat în penetrarea celulelor umane, trăind anterior în celulele umane, destul de posibil într-un laborator”.
Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez
Potrivit AP News, echipa OMS a vizitat laboratorul şi a vorbit cu oficialii timp de trei ore (!) Exact ceea ce ar trebui să facă o anchetă amănunţită şi cuprinzătoare care să probeze scurgerea criminală a unui agent patogen care a ucis milioane în întreaga lume.