Facebook anunţă că va da jos postările referitoare la vaccinuri pe care le consideră false

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Facebook a anunţat pe 8 februarie că va elimina postările cu reclamaţii despre vaccinuri anti-COVID, pe care organizaţiile de sănătate sau verificatorii săi le consideră false.

„Astăzi ne extindem eforturile de a elimina afirmaţiile false de pe Facebook şi Instagram despre vaccinurile COVID-19, şi despre vaccinuri în general, în timpul pandemiei”, a declarat o postare a gigantului social media. „Din decembrie, am eliminat afirmaţiile false despre vaccinurile COVID-19 care au fost găsită false de către experţi în sănătate publică”.

„Astăzi, în urma consultărilor cu organizaţii de sănătate, inclusiv cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), extindem lista de afirmaţii false pe care le vom elimina pentru a include şi afirmaţii găsite false despre coronavirus şi vaccinuri”, a declarat Facebook într-o postare pe blog.

Citiți și Două scandaluri simultane zguduie SUA înainte de alegeri: corupţia lui Joe Biden şi cenzura Twitter/Facebook

OMS a fost supus criticilor în 2020 pentru că ar fi administrat prost focarul de virus Wuhan, determinându-l pe preşedintele de atunci, Donald Trump, să retragă finanţarea agenţiei ONU. De atunci, au existat tot mai multe cereri de investigare a originii virusului, despre care se spune că ar fi apărut în Wuhan, China, în 2019.

Facebook a adăugat că „va începe să aplice această politică imediat”, adăugând că se va concentra asupra editorilor, grupurilor şi conturilor care încalcă regulile sale.

Citiți și Avertizor Facebook: Cetăţeni chinezi lucrează la algoritmul de distribuire a conţinutului

„Solicităm, de asemenea, unor administratori de grupuri sau membri de grupuri care au încălcat politicile noastre COVID-19 să aprobe temporar toate postările din grupul lor. Afirmaţiile referitoare la COVID-19 sau vaccinuri care nu încalcă aceste politici vor fi în continuare subiect al revizuirii de către verificatorii noştri independenţi, şi dacă sunt găsite false, vor fi etichetate şi retrogradate”, a declarat compania.

Unul dintre principalii agenţi de verificare la Facebook este Lead Stories, o companie care a primit fonduri de la Facebook, Google şi compania ByteDance, proprietara TikTok, care are legături cu regimul chinez.

Citiți și SUA deschide o anchetă de securitate naţională asupra aplicaţiei TikTok.

Twitter a anunţat în decembrie 2020 că va începe, de asemenea, etichetarea şi eliminarea postărilor despre vaccinul împotriva virusului Wuhan pe care le consideră false.

Atât Facebook, cât şi Twitter, au fost supuse criticii în ultimii ani pentru politicile de cenzurare a utilizatorilor care îşi exprimă opinii neconforme cu varianta oficială prezentată de mass-media centrală.

{aarticle_id 289621}

Luna trecută, conturile lui Donald Trump de pe Twitter, Facebook şi alte platforme de socializare au fost suspendate - generând vociferări din partea conservatorilor şi a grupurilor de libertăţi civile.

Cenzură de dragul oamenilor

Separat, la începutul acestei luni, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat în timpul unei conferinţe online că gigantul social media va începe să reducă postările politice.

Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez

„În prezent, examinăm măsurile pe care le putem lua pentru a reduce cantitatea de conţinut politic din News Feed”, a spus Zuckerberg, adăugând că încearcă să creeze programe care să „permită oamenilor să se angajeze în grupuri şi discuţii politice dacă doresc".

„Unul dintre feedback-urile majore pe care le auzim din partea comunităţii noastre este că oamenii nu doresc ca politica şi lupta să le sufoce experienţa pe care o au cu serviciile noastre”, a spus el. „Deci, o temă pentru acest an este că vom continua să ne concentrăm pe a ajuta milioane de oameni să participe la comunităţi sănătoase şi ne vom concentra şi mai mult să devenim o forţă care să unifice oamenii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură