"Totul a fost o minciună" - consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul Wuhan provine din laborator

Membru al establishmentului democrat susţine brusc teoria că virusul Wuhan provine din laborator
Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat
Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat (Jyllands-Posten / Niels Bo Bojesen)

Un consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a lucrat anterior în perioada preşedintelui Clinton şi când Joe Biden era senator, a rupt tăcerea cu privire la originea pandemiei COVID-19.

După peste 12 luni de tăcere, Jamie Metzl - care a fost adjunct al directorului de personal al Comitetului pentru relaţii externe sub Biden (2001-2003), după ce a fost membru al Consiliului de Securitate Naţională (1997-1999) şi al Departamentului de Stat (1999-2001) sub Clinton - a aşteptat trei zile după inaugurarea lui Joe Biden pentru a afirma, pentru publicaţia canadiană Toronto Sun, că este de părere că virusul Wuhan a fost, cel mai probabil, scurs accidental din laboratorul din Wuhan.

Citiți și Australia renunţă la un vaccin anti-COVID după ce testarea dă rezultate fals pozitive pentru virusul de HIV

„Nu există dovezi irefutabile”, a spus Metzl, un membru al Consiliului Atlanticului, care a fost numit în comitetul consultativ de experţi al OMS pentru editarea genomului uman în 2019. „Sunt doar mai multe indicii, şi, pe măsură ce sosesc mai multe dovezi, probabilitatea ca acesta să fie cazul creşte, în opinia mea".

Citiți și Departamentul de Stat: Cercetătorii de la Institutul din Wuhan aveau simptome COVID19 în toamna lui 2019

Din interviul lui Metzl cu Toronto Sun:

Dar teoria iniţială conform căreia totul a început pe o piaţă de animale vii din Wuhan?

Aia a fost o minciună. Iar guvernul chinez a ştiut foarte timpuriu că era o minciună. În faţa dovezilor copleşitoare din luna mai a anului trecut, guvernul chinez şi-a schimbat poziţia.

Înţelegeţi că ideea de a crea viruşi înfricoşători într-un laborator ar putea părea puţin SF?

Poate că oamenii se simt sci-fi, dar ceea ce se întâmplă este sci. Există un câmp de studiu numit cercetarea „câştigul funcţiei”, care este extrem de controversat, în care unii oameni de ştiinţă amplifică virulenţa viruşilor. Ştim că Institutul de Virologie Wuhan a fost implicat în cercetarea funcţională a coronavirusurilor de lilieci.

Motivul pentru care încă nu ştim cum a început COVID-19 este pentru că a început în China?

Dacă ar fi existat un focar în Congo sau într-o ţară din Africa, şi ţara respectivă, în primele zile ale pandemiei, i-ar fi împiedicat pe anchetatorii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să intre în zona focarului timp de aproape o lună, lumea ar fi sărit în sus.

În continuarea interviului, Jamie Metzl este întrebat cum crede că va evolua situaţia sub administraţia Joe Biden. Răspunsul consultantului, care a deţinut funcţii importante ca membru al elitei democrate, pare să treacă cu vederea faptul că Biden a funcţionat două mandate sub cea mai coruptă administraţie - Obama - acuzată, în plus, de acceptare de donaţii ilegale din China în campania electorală din 2008

Va ajuta o schimbare a administraţiei SUA să găsească un răspuns?

Biden va fi mai dur cu China decât preşedintele Trump, deoarece preşedintele Biden este foarte inteligent şi strategic şi înţelege că forţa americană şi puterea americană nu se bazează pe show, se bazează pe principii, se bazează pe parteneriate şi alianţe şi responsabilitate. Şi administraţia Trump a dat din păcate posibilitatea Chinei să politizeze excesiv problema originii virusului prin înstrăinarea partenerilor şi aliaţilor americani.

Epoch Times a transmis mai multe voci care susţineau această teorie, un studiu al unei echipe de medici indieni, afirmaţii ale unui fost agent Mossad, a unui fost director MI6, luarea de poziţie a lui Luc Montaigner - cel care a descoperit virusul HIV, şi a multor altora. Cu toate acestea, în ciuda dovezilor că laboratorul din Wuhan desfăşura experimente de îmbunătăţire a virulenţei şi capacităţilor de infectare a coronaviruţilor - inclusiv cu finanţare din partea administraţiei Obama - totul a rămas doar o teorie etichetată conspiraţie.

Întrebarea care se poate pune după interviul la Toronto Sun al lui Metzl este simplă: dacă un membru senior al Atlantic Council, care a funcţionat la nivel înalt sub preşedinţii democraţi, „iese” brusc cu teoria scurgerilor de laborator din Wuhan, la trei zile după inaugurarea lui Biden, să înţelegem acum că se schimbă varianta oficială şi brusc toate vocile oneste care până acum erau etichetate drept conspiraţionişti vor fi acceptate?

Apoi mai rămâne nedumerirea legată de timing: de ce la trei zile după debarcarea lui Trump?