Revoluţionarii protestează din nou în faţa Guvernului. Jandarmii îmbrâncesc protestatarii

Un grup de participanţii la Revoluţia din 1989 care protestează luni, în faţa Guvernului au blocat traficul pe Bulevardul Kiseleff. Cca 100 de revoluţionari îşi arată nemulţumirea faţă de nesoluţionarea problemei reacordării indemnizaţiei care le revine din Legea recunoştinţei celor care au luptat în Revoluţia din decembrie.
Flori Mladin
19.05.2014

alte articole

Protest revoluţionari în Piaţa Victoriei la Guvern (Epoch Times România)
Flori Mladin
19.05.2014

Un grup de participanţi la Revoluţia din 1989 care protestează luni, în faţa Guvernului au blocat traficul pe Bulevardul Kiseleff. Cca 100 de revoluţionari îşi arată nemulţumirea faţă de nesoluţionarea problemei reacordării indemnizaţiei care le revine din Legea recunoştinţei celor care au luptat în Revoluţia din decembrie.

Unii dintre revoluţionari au ieşit din perimetrul avizat de Primăria Capitalei pentru protest şi au încercat să blocheze traficul pe Bulevardul Aviatorilor însă au fost împiedicaţi de forţele de ordine. Ulterior, protestatarii au reuşit să ocupe Bulevardul Kiseleff.

Reprezentanţii Jandarmeriei au stat de vorbă cu protestatarii şi le-au explicat că blocarea traficului contravine legii, cerându-le să elibereze calea de acces. Forţele de ordine au intervenit şi i-au împins pe manifestanţi în zona amenajată pentru protest. După 12 minute de întrerupere, traficul a fost reluat pe bulevard.

Pentru o femeie care a participat la protest şi s-a simit rău, a fost chemat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile necesare.

Revoluţionarii au protestat şi săptămâna trecută la Guvern, solicitând să le fie reacordată indemnizaţia de revoluţionar care a fost tăiată cu circa 2 ani şi jumătate în urmă.

Reprezentanţii Guvernului şi parlamentarii nu au făcut ordine în dosarele revoluţionarilor din 1989. Din anul 2010, în timpul guvernului Boc, au fost sistate indemnizaţiile pe care le încasau până acum câţiva ani participanţii la Revoluţie, motivul invocat fiind numărul mare de persoane care primeau indemnizaţie. În momentul de faţă, numai răniţii, urmaşii şi cei reţinuţi la Revoluţie mai primesc această îndemnizaţie.

Premierul Victor Ponta a promis că va fi soluţionată departajarea dosarelor revoluţionarilor de cele ale unor categorii de persoane care nu au participat la revoluţie, dar au certificat de revoluţionar şi au primit indemnizaţie, însă acest lucru trenează deja de câţiva ani, iar Guvernul nu i-a repus în drepturi pe cei care au luptat în 1989 împotriva regimului comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor