Revoluţionarii din 1989 protestează în faţa Guvernului

Protestul revoluţionarilor din 1989 in faţa guvernului.
Protestul revoluţionarilor din 1989 in faţa guvernului. (Epoch Times Romania)

Participanţii la Revoluţia din 1989 protestează luni, în faţa Guvernului, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de nesoluţionarea problemei reacordării indemnizaţiei care le revine din Legea recunoştinţei celor care au luptat în Revoluţia din decembrie, fiind reţinuţi, răniţi sau luptători cu merite deosebite.

Unii dintre protestatari nu au respectat zona autorizată pentru desfăşurarea protestului şi au ieşit pe trecerea de pietoni, blocând Bulevardul Aviatorilor, moment în care au intervenit un număr mare de jandarmi, dotaţi cu scuturi şi căşti, care i-au determinat pe aceştia, cu forţa, să iasă de pe trecerea de pietoni. Unuia dintre revoluţionari i s-a făcut rău şi a fost luat cu o maşină SMURD.

Protestatarii doresc să primească indemnizaţia de revoluţionar care a fost tăiată cu circa 2 ani şi jumătate în urmă, care era în jur de 2.000 de lei.

Reprezentanţii Guvernului şi parlamentarii nu au făcut ordine în dosarele revoluţionarilor din 1989. Din anul 2010, în timpul guvernului Boc, au fost sistate indemnizaţiile pe care le încasau până acum câţiva ani participanţii la Revoluţie, motivul invocat fiind numărul mare de persoane care primeau indemnizaţie. În momentul de faţă, numai răniţii, urmaşii şi cei reţinuţi la Revoluţie mai primesc această îndemnizaţie.

Premierul Victor Ponta a promis că va fi soluţionată departajarea dosarelor revoluţionarilor de cele ale unor categorii de persoane care nu au participat la revoluţie,dar au certificat de revoluţionar şi au primit indemnizaţie, însă acest lucru trenează deja de câţiva ani, iar Guvernul nu i-a repus în drepturi pe cei care au luptat în 1989 împotriva regimului comunist.

La faţa locului a venit un secretar de stat de la Ministerul Muncii care le-a promis protestatarilor că săptămâna viitoare vor primi un răspuns în legătură cu această problemă.

Protestul are loc acum în linişte în perimetrul autorizat de Primărie.