Revoltaţi, revoluţionarii din '89 au protestat în faţa Guvernului. Trei revoluţionari s-au sinucis în două săptămâni

Joi au venit să protesteze în faţa Guvernului cca 300 de revoluţionari din Bucureşti şi din ţară. Revoltaţi de faptul că trei dintre foştii luptători pentru libertate la Revoluţia din decembrie 1989 s-au sinucis în ultimele două săptămâni, au ajuns în Bucureşti pentru a protesta împotriva Guvernului Ponta.
Flori Mladin
07.03.2014

Joi au venit să protesteze în faţa Guvernului cca 300 de revoluţionari din Bucureşti şi din ţară. Revoltaţi de faptul că trei dintre foştii luptători pentru libertate la Revoluţia din decembrie 1989 s-au sinucis în ultimele două săptămâni, au ajuns în Bucureşti pentru a protesta împotriva Guvernului Ponta.

Revoluţionarii veniţi din toată ţara s-au instalat lângă Piaţa Victoriei şi au strigat:"Jos Ponta!". Aceştia au declarat că trei revoluţionari din Bucureşti şi din ţară s-au sinucis din cauza sărăciei.

"Oameni cărora cei din Guvern şi Parlament le datorează libertatea şi scaunele mor din lipsa locurilor de muncă şi a drepturilor ce li se cuvin. Din păcate, mulţi dintre revoluţionarii adevăraţi sunt confundaţi cu profitorii Revoluţiei, cu cei care şi-au obţinut certificate prin fals", a afirmat Nicolae Marin, prim-vicepreşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, potrivit evz.

Acesta a afirmat că reprezentanţii Guvernului şi parlamentarii ar trebui să facă ordine în ce priveşte dosarele revoluţionarilor. Conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor este numită politic, astfel încât ei ascultă ordinele de sus şi trebuie să organizeze comisiile care cercetează şi stabilesc care dosare sunt ale adevăraţilor revoluţionari şi care sunt ale falşilor revoluţionari, a explicat Marin.

Din anul 2010 se tot întârzie departajarea dosarelor, acţiune despre care premierul Ponta a promis că va fi soluţionată, de atunci fiind sistate drepturile financiare pe care le încasau până acum câţiva ani mulţi dintre participanţii la Revoluţia din Decembrie. Revoluţionarii au declarat că Guvernul a anunţat deja că nu va aloca bani pentru revoluţionari nici în acest an.

În momentul de faţă primesc îndemnizaţii numai răniţii, urmaşii şi cei reţinuţi la Revoluţie, deoarece luptătorilor le-au fost tăiate din 2010 indemnizaţiile pe care le încasau.

Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a subliniat pentru Epoch Times România că este un act de dreptate să se respecte Legea 341, legea Recunoştinţei, care dă unele drepturi şi facilităţi celor care au luptat în Revoluţia din decembrie, fiind reţinuţi, răniţi sau luptători cu merite deosebite. Acesta a mai arătat:

"Din păcate, legea a fost făcută în 2004 de Ion Iliescu şi Sergiu Nicolaescu, şi în lege au putut să pătrundă şi militarii care nu au fost niciodată de partea poporului – poate au fost tacit atunci când s-au retras la ora 23 -23.30 în 22 decembrie şi până pe la orele 2 sau 3 când i-au scos din nou în stradă. Deci, ca atare...faptul că nu ai tras nu înseamnă că ai vreun merit la Revoluţie. Repet, CEDO spune că armata a tras în ultimele zile ale lunii decembrie şi nu spune acest lucru fără probe."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor