Predoiu, circul zilnic: Ponta să spună dacă PSD s-a transformat într-un partid de mafioţi asasini

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu i-a solicitat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Iaşi, premierului Victor Ponta „să clarifice de urgenţă episodul reglării de conturi” dintre primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă, întrebându-l pe premier dacă PSD s-a transformat într-un „partid de mafioţi asasini”.

Robert Negoiţă, primar al sectorului 3 şi vicepreşedinte PSD, a înaintat o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele colegului său Sebastian Ghiţă, despre care susţine că l-a ameninţat cu moartea la telefon, „într-un mod josnic şi ruşinos”.

„M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, după 25 de ani de la Revoluţie, ameninţă cu moartea un primar de sector”, a declarat Robert Negoiţă.

Pe de cealaltă parte, Sebastian Ghiţă a susţinut că nu a vorbit de foarte multe zile cu Negoiţă şi a catalogat drept incredibil ceea ce susţine edilul Sectorului 3.

„Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct şi nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon”, a precizat Sebastian Ghiţă.

Prezidenţiabilul PDL i-a solicitat premierului Victor Ponta să clarifice rapid situaţia dintre cei doi membri PSD pentru că incidentul sugerează faptul că formaţiunea pe care o reprezintă este un partid de mafioţi, gata de orice, chiar şi să atenteze la integritatea fizică şi la viaţa unei persoane.

„Îi cer lui Ponta să clarifice de urgenţă ce se întâmplă cu reglarea de conturi de tip mafiotic între Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă. Îi cer să clarifice de urgenţă acest lucru, pentru ca la acest nivel politic între oameni cu responsabilităţi politice, ameninţarea cu moartea sugerează că PSD este un partid de mafioţi, gata de orice, chiar şi să atenteze la integritatea fizică şi la viaţa unei persoane. După ce a pătruns corupţia la masa guvernului, după ce evaziunea fiscală s-a dublat în ultimii doi ani în guvernarea Ponta, egalând bugetele sănătăţii şi educaţiei la un loc, acum vedem că la cel mai înalt nivel politic se fac reglări de conturi care tind către crimă, la modul propriu”, a subliniat Cătălin Predoiu, citat de Realitatea.

Liderul PDL Cătălin Predoiu a adăugat că, după incidentul dintre Negoiţă şi Ghiţă, „nu mai pare o întâmplare că un fruntaş PSD de la Galaţi, fost prefect, a ameninţat cu moartea un martor”. Politicianul face referire la cazul fostului prefect PSD de Galaţi Emanoil-Cătălin Bocăneanu care a ajuns din nou după gratii, arestat sub acuzaţia de instigare la omor, după ce a încercat să angajeze un asasin care să-l „scape” de un martor „incomod”. Persoana pe care fostul prefect PSD o dorea ucisă era o femeie, Ileana Schipor, şefa Serviciului pentru Evidenţa Persoanelor Galaţi, principalul martor al procurorilor DNA într-un dosar în care Bocăneanu este acuzat de corupţie.

„Se pare că PSD şi-a înfipt în panoplia de arme politice ameninţarea fizică. Este grav. Îi cer lui Ponta să facă public clarificări şi să spună dacă PSD se transformă într-un partid de asasini. (...) Să vină în faţa ţării să spună: e adevărat, nu e adevărat, îl dăm afară pe Ghiţă sau îl dăm afară pe Negoiţă. Să facă ceva şi să condamne. Este inadmisibil ca şeful Guvernului să nu condamne ameninţarea cu moartea de către fostul prefect de Galaţi şi să nu ia poziţie faţă de o acuzaţie gravă din propriul partid. Spre ce fel de ţară ne îndreptăm?”, a mai declarat Predoiu.

În opinia prezidenţiabilului PDL, este incredibil faptul că „Liviu Dragnea, ca un naş, tot de tip mafiot, a declarat că îi strânge la o discuţie între oameni” pe Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă.

„Gangsterii conduc România din Palatul Victoria. Nu se poate aşa ceva”, a concluzionat Predoiu.