Revoluţionarii au revenit luni în faţa Guvernului. Doi dintre ei fac greva foamei de 20 zile (video)

Doi revoluţionari au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de atitudinea Guvernului
Doi revoluţionari au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de atitudinea Guvernului (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Materialul video pe pagina originală Epoch Times România

În jur de 30 de revoluţionari au protestat luni în faţa Guvernului, deoarece nu le-au fost acordate indemnizaţiile prevăzute de Legea recunoştinţei celor care au contribuit la victoria Revoluţiei din 1989. Doi dintre revoluţionari se află în greva foamei deja de 20 zile, unul dintre ei fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Revoluţionarii au avut pancarte cu mesaje precum "Vrem să redăm speranţa tinerilor şi să ştergem lacrimile bătrânilor", "Solicităm dialog cu Victor Ponta", "Cerem respectarea tuturor legilor", "Greva foamei împotriva corupţiei generalizate ridicată la rang de politică de stat".

Anterior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dumitru Dincă a declarat pentru Epoch Times: „Am trecut la această măsură extremă în ideea în care vom sensibiliza opinia publică, mass media va lua poziţie, iar primul ministru va catadicsi să discute cu noi, pentru că noi nu ne luptăm numai pentru legea 341/2004 (Legea recunoştinţei), avem şi altele de reproşat primului ministru. Avem să-i reproşăm faptul că a desfiinţat statul de drept, sunt foarte multe legi pe care domnia sa nu le mai respectă”.

Acesta a subliniat că revoluţionarii cer respectarea statului de drept şi respectarea tuturor legilor, şi a afirmat că fără ei nu s-ar fi putut face trecerea de la comunism la democraţie şi statul de drept, pe care premierul Victor Ponta decide să le calce în picioare.

Dincă a povestit că iniţial erau 5 revoluţionari care au început greva foamei, însă, din motive de sănătate, au mai rămas doar două persoane. Una dintre ele a fost transportată luni 9 iunie la spital, însă cealaltă a refuzat să primească ajutor medical.

Potrivit medicului de pe ambulanţa venită luni în faţa Guvernului „amândoi sunt în stare gravă, nu în sensul că acum vor muri, dar după atâtea zile de greva foamei... Unul este mai stabil şi unul mai puţin stabil. Cel mai puţin stabil îl vom duce la spital, cel care este mai stabil a refuzat transportul la spital deocamdată. Poate dacă se va simţi mai rău o să facă din nou solicitare”.

Astfel de proteste ale revoluţionarilor au avut loc şi în luna mai, ocazie cu care premierul Victor Ponta a susţinut că cei 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie 1989 îşi vor primi indemnizaţiile, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul susţine, însă, că nu vor fi plătiţi şi impostorii, adică cei care au certificate dar nu au luptat la revoluţie.

Vă invităm sa urmăriţi interviul video cu preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dumitru Dincă, din 23 mai 2014.