Revoluţionarii cer aducerea în Justiţie a vinovaţilor pentru genocidul din 89 şi 90

Protestul revoluţionarilor din 1989 in faţa guvernului.
Protestul revoluţionarilor din 1989 in faţa guvernului. (Epoch Times Romania)

Participanţii la Revoluţia din 1989 au demarat o serie de proteste în faţa Guvernului României, cerând încetarea "batjocurei la care sunt supuşi în mod sistematic de către autorităţi" şi reluarea plăţii indemnizaţilor către revoluţionari, conform angajamentelor asumate de către stat, prin Legii Recunoştinţei.

Protestele au început luni, 11 mai, fiind marcate de o scurtă ciocnire între protestatarii ce au ieşit din "ţarcul" construit pentru ei de autorităţi lângă Guvern, blocând Bulevardul Aviatorilor - şi jandarmii înarmaţi cu scuturi şi căşti. În urma ciocnirii, în înghesuială, presat de jandarmi, revoluţionarul Dumitru Dincă, bolnav de diabet a fost luat cu ambulanţa şi dus la spital.

Nemulţumirea legată de faptul că nu şi-au primit indemnizaţiile de doi ani şi cinci luni, pe motiv de criză, criză care nu a împiedicat Puterea să dispună majorarea salariilor aleşilor locali, este depăşită de revolta în faţa minciunilor sistematice ale premierul Ponta şi a manierei în care autorităţile încearcă să îngroape dosarele revoluţiei şi ale mineriadei din 1990.

În consecinţă, revoluţionarii intenţionează să rămână în Piaţa Victoriei, în "coasta" Guvernului, până pe 13-15 iunie, când vor fi comemorate victimele mineriadei şi când se aşteaptă o decizie a CEDO care să le facă dreptate celor care au fost omorâţi în anii 89 şi 90. În primă fază, revoluţionarii au obţinut autorizaţie pentru şapte zile consecutive de proteste.

"Acest protest maraton va dura până la 13-15 iunie când revoluţionarii ar putea avea surpriza să primească ultima hotărâre de la CEDO în dosarul 175/1998, cu titulatura Mineriada. Acest dosar şi dosarul revoluţiei au fost comasate de celebrii oameni de justiţie de la CEDO care au constatat că autorii crimelor din decembrie 1989 sunt unii şi aceeaşi cu cei ce au participat la genocidul din 13-15 iunie 1990 (minerida)." ne-a relatat dl Marin Stoica, supravieţuitor atât al revoluţiei din 89 cât şi al mineriadei din 13-15 iunie 1990, deplângând faptul că dreptatea pentru cei 1200 de morţi de la Revoluţie şi pentru victimele Mineriadei trebuie căutată în afara ţării, căci în România se încearcă muşamalizarea crimelor prin prescrierea dosarelor.

Protestatarii mai acuză modul în care premierul scoate permanent la interval problema falşilor revoluţionari şi le cere victimelor Revoluţiei să-şi facă singuri curat în curte, în condiţiile în care procuratura şi instituţiile abilitate ar trebui să se ocupe de verificări de dosare într-un stat de drept.

"Că s-au infiltrat şi au apărut mulţi falşi revoluţionari, este adevărat. Dar noi neavând procuratură, cine să se ocupe? Statul de drept nu funcţionează.", a pus dl Stoica punctul pe i, explicând şi cărui fapt se datorează inflaţia de falşi revoluţionari: "Ion Iliescu a vrut 54 de mii de revoluţionari ca să facă un partid. Şi normal că atunci au apărut mulţi revoluţionari falşi. Ei au propus aşa ceva, şi tot ei acum se dezic şi conduc acum ţara."

Revoluţionarii ieşiţi în stradă vor mult mai mult decât reluarea plăţii indemnizaţiilor, vor să denunţe minciuna sistematică a premierului Ponta, a guvernelor anterioare, permanenta bătaie de joc la care sunt supuşi de către autorităţi cei ce şi-au vărsat sângele pentru libertate, scopul lor final fiind ca autorii revoluţiei din 89 şi ai mineriadei să apară în faţa Justiţiei şi să fie condamnaţi.

"Finalitatea acestui protest maraton este de a aduce în faţa justiţiei cauza Genocid în formă continuă", a declarat dl Stoica.

Mai multe informaţii despre procese intentate de revoluţionari statului român, premierului Ponta şi despre revendicările supravieţuitorilor revoluţiei puteţi afla urmărind interviul cu revoluţionarii Marin Stoica şi Ion Georgescu, pe pagina Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne