Remedii naturiste pentru problemele de somn

Lavanda, miere, lămâie - folosite cu succes în diferite remedii naturiste
Lavanda, miere, lămâie - folosite cu succes în diferite remedii naturiste (Maria Baciu / Epoch Times)

Un somn bun şi odihnitor este una din componentele importante ale unui stil de viaţă sănătos. Din păcate, pentru unii dintre noi, această odihnă poate fi greu de realizat. Pierderea somnului, are un efect advers asupra sistemului nostru imunitar, abilităţilor intelectuale şi funcţiilor fizice. Oamenii deprivati de somn nu sunt la fel de alerţi sau agili de cum ar trebui să fie, iar acest lucru la rândul său, poate duce de multe ori la accidente sau neglijenţa. Multe persoane care nu dorm suficient suferă schimbări bruşte ale dispoziţiei.

Dacă doriţi să evitaţi efectele secundare ale diferitelor sedative, puteţi considera următoarele remedii naturiste.

Insomnie

Baie relaxantă miere

la 2 linguri miere se adaugă 5 picături ulei de lavandă
Se amestecă mierea cu uleiul. În cazul în care mierea este prea groasă, se fluidifică prin plasarea borcanului de miere în apă caldă.

Pentru a vă ajuta să vă relaxaţi şi să combateţi insomnia, adăugaţi în apa de baie 1-2 linguri din amestecul de miere şi lavandă.

Mănâncă vişine

S-a descoperit că vişinele sunt bogate în melatonină, hormonul care, printre altele, induce somnul. Pentru a va îmbunătăţi somnul, mâncaţi zece, douăzeci de vişine după cină şi înainte de a merge la culcare. Puteţi mânca vişine uscate sau proaspete. Dacă nu aveţi vişine, acelaşi efect puteţi avea dacă beţi un pahar de suc de vişine.

Ceai de valeriană

Cea mai populară plantă pentru tratarea insomniei prin metode alternative este Valeriana, plantă cunoscută încă de pe vremea romanilor pentru relaxarea muschilor şi nervilor, şi îmbunătăţirea calităţii somnului. Această plantă este ideală pentru cazurile de insomnie cauzate de oboseală mentală, frică sau excitare. Planta are proprietăţi sedative, ajutând la realizarea unei stări profunde de relaxare. Fiind o plantă foarte puternică, nu ar trebui să fie luată mai mult decât a fost prescris, pentru că ar putea afecta ficatul.

Pentru prepararea ceaiului, aveţi nevoie de o lingură de rădăcină uscată de valeriană la o cană de ceai. Rădăcina de valeriană, nu ar trebui să fie, de asemenea, luată mai mult de două săptămâni, pentru că produce dependenţă.

Somnolenţa

Pentru a îndepărta starea de somnolenţă , faceţi o ceaşcă de ceai din care doriţi. Adăugaţi miere, scorţişoară şi ghimbir în ceai, şi continuaţi fierberea timp de 20 de minute. Ceaiul strecurat, se bea cât e fierbinte. Se pot bea una-două ceşti dimineaţa şi o ceaşcă la masa de prânz. Acest ceai vă va da un plus de energie, pe care-l veţi resimţi mai multe ore după consumarea ceaiului.

Dacă aveţi de condus o perioadă mai lungă, picuraţi o picătură de ulei de rozmarin şi o picătură de ulei de busuioc pe un şerveţel. Plasaţi şerveţelul pe bordul maşinii. Cum în timp ce conduceţi bordul maşinii se încălzeşte, uleiurile vor emana parfum, iar acesta vă va ajuta să staţi treaz în timp ce conduceţi.

Tratament cu oţet pentru transpiraţii nocturne

Pentru prevenirea transpiraţiilor nocturne, faceţi o frecţie cu oţet pe tot corpul, înainte de culcare.

Remediu cu lămâie pentru coşmaruri

1 / 2 lămâie

Pentru a va relaxa înainte de culcare, înmuiaţi picioarele în apă caldă timp de 10 minute. Apoi le frecaţi bine cu o jumătate de lămâie, după care aşteptaţi să se usuce.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură