Rareş Bogdan, despre dosarul privind plagiatul lui Ciucă: Auziţi, nu suntem aşa de şmecheri să avem judecători

Rares Bogdan (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.09.2022

Jurnalistul Sebastian Zachmann, de la Prima TV, l-a întrebat pe Rareş Bogdan, dacă ar fi din nou jurnalist, dacă ar întreba despre dosarul de plagiat al premierului care ar ajunge în instanţă la un judecător cu conexiuni la PNL, potrivit g4media.

"Dar ce noi avem judecători? Auziţi, nu suntem aşa de influenţi şi de şmecheri, şi de tari cum aţi crede, nu avem judecători. N-avem influenţă la judecători. Să fim serioşi", a replicat Rareş Bogdan.

Jurnalistul Insider Politic a insistat întrebând cum îşi explică atunci faptul că judecătorul s-a pensionat imediat după ce a dat decizia care l-a ajutat pe premierul Nicolae Ciucă să scape de acuzaţiile de plagiat.

"Păi nu ştiu exact cazul, că nu vreau să spun acuma…", a răspuns Rareş Bogdan, adăugând că "Nicolae Ciucă va vorbi mai mult despre acest subiect pentru că nu are de ce să se teamă (…) A făcut-o, o s-o mai facă (să vorbească despre plagiat, n.red.), că văd că lumea se ţine pe acest subiect".

În acest dosar, premierul Nicolae Ciucă a obţinut din partea judecătorului Marius Iosif o sentinţă prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse în luna ianuarie pentru verificarea suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat susţinută în 2003, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I". După soluţionarea dosarului de plagiat al premierului Ciucă, judecătorul Marius Iosif s-a pensionat.

După ce G4Media a arătat cine este judecătorul care l-a salvat de acuzaţiile de plagiat pe premierul Ciucă, arătând că foşti colegi ai săi îl caracterizau drept "un magistrat care a gravitat în jurul politicienilor liberali de la Iaşi şi care a vânat funcţii publice întreaga carieră", Parchetul General s-a sesizat şi a deschis un dosar în care este cercetat modul în care a avut loc repartizarea aleatorie a speţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor