Raluca Turcan rupe rândurile coaliţiei: Pragul de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu e o greşeală

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times Romania)

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan rupe rândurile şi critică demersul coaliţiei de guvernare de a introduce un prag de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu.

Mai exact, majoritatea PSD-PNL-UDMR din Senat a dat undă verde unui amendament la un proiect de lege care prevede introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, adică exact ce au încercat Liviu Dragnea şi Florin Iordache pe vremuri. Pragul care era în infama OUG 13 dată de Grindeanu sub bagheta lui Dragnea era de 200.000 de lei.

"Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greşeală care trebuie corectată la Camera Deputaţilor. Există două decizii ale Curţii Constituţionale care prevăd că este nevoie de un 'prag valoric al pagubei' şi o 'anumită intensitate a vătămării' dar SOLUŢIA este să fixăm un plafon modic", a declarat Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor. Dacă amendamentul va trece, practic, fapta prin care un funcţionar public produce cu intenţie un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracţiune.

Acest proiect a stârnit indignare atât în societatea civilă, cât şi în rândurile opoziţiei. Astfel, Corupţia Ucide anunţă că cetăţenii vor strânge rândurile pentru proteste, iar europarlamentarul Dragoş Pîslaru îi îndeamnă pe români să iasă în Piaţa Victoriei în această seară. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne