Putin, Merkel, Hollande se vor întâlni să discute angajamentele din Ucraina

Vladimir Putin, se va întâlni cu Francois Hollande şi cu Angela Merkel pentru a discuta despre criza din Ucraina, pe 4-5 septembrie, cu ocazia summitului G20, programat în China
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)
Gina Zaragiu
25.08.2016

Liderii Rusiei, Germaniei şi Franţei au convenit să se întâlnească pentru a discuta despre situaţia din Ucraina pe 4 şi 5 septembrie în China, în marja summitului G20, potrivit declaraţiei de marţi a Kremlinului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o conversaţie telefonică cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, a mai declarat, marţi, Kremlinul adăugând că Putin a atras atenţia asupra "provocărilor" Ucrainei în Crimeea.

"Vladimir Putin va discuta marţi cu Angela Merkel şi Francois Hollande. (...) Cei trei lideri au stabilit să continue discuţiile pe tema situaţiei din Ucraina cu ocazia summitului G20, programat în China pe 4-5 septembrie", a comunicat Preşedinţia Rusiei, pe site-ul propriu.

Kremlinul, de asemenea, şi a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia instabilă de-a lungul liniei de confruntare din estul Ucrainei.

"Cei trei lideri au discutat marţi despre criza internă din Ucraina şi despre posibilitatea implementării Acordului Minsk prin măsuri coordonate de ordin politic şi de securitate. Discuţiile s-au concentrat pe importanţa formalizării statutului special al zonei Donbass, pe implementarea reformei constituţionale şi a amnistiei, pe organizarea alegerilor locale. Toate problemele trebuie coordonate cu Grupul de contact, în cadrul căruia Kievul poate discuta direct cu reprezentanţi din Doneţk şi Lugansk", precizează Kremlinul.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. De curând, într-o evoluţie care va amplifica şi mai mult tensiunile dintre Moscova şi Occident, preşedintele rus a semnat un decret prin care Crimeea va fi alipită Rusiei.

Anunţul a atras protestele ambasadorului ucrainean la ONU, care a cerut Consiliului de Securitate să intervină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor