Protestatarii #rezist în vizită la CCR. Cadouri surpriză pentru Dorneanu
alte articole
Un grup de patru protestatari #rezist s-au deplasat marţi la CCR, pentru a le lăsa judecătorilor câte un exemplar din Constituţie şi o copie a deciziei 536 din iulie 2016, prin care Curtea Constituţională, condusă la vremea respectivă tot de Valer Dorneanu, decidea că aleşii locali condamnaţi cu suspendare nu mai pot ocupa funcţiile publice.
Constituţiile şi copiile după decizie au fost lăsate de cei 4 pe treptele instituţiei, în speranţa că vor ajunge la judecătorii care, reamintim, urmau să pronunţe astăzi o decizie pe tema aşa-zisei neconstituţionalităţi a legii 90/2001 ridicată de Avocatul Poporului. Legea 90/2001 este acel act normativ care le interzice condamnaţilor penal (inclusiv lui Liviu Dragnea) să ocupe funcţii în Guvern.
"Este, cred eu, un mesaj civilizat prin care îndemnăm o instituţie de la care avem aşteptări să funcţioneze corect, să rămână conectată la spiritul legii. Colegii mei au găsit o decizie a CCR pe o speţă similară şi am vrut doar să îi încurajăm să rămână conectaţi la ideile şi spiritul Constituţiei când vor lua o decizie azi. Şi am mai vrut să ştie că nu suntem indiferenţi", a declarat, pentru Epoch Times, Marius Matei, unul dintre participanţii la eveniment.
Cât despre faptul că CCR a amânat astăzi din nou pronunţarea unei decizii privind sesizarea lui Ciorbea pe legea 90, protestatarul reaminteşte că cetăţenii îşi doresc foarte mult tranşarea situaţiei:
"Cel mai corect comentariu ar fi un oftat prelung pentru că nu vreau să mă erijez în specialist sau să judec eu în locul lor, însă ne dorim foarte mult o decizie odată şi odată, să ştim e alb, e negru dacă e o nuanţă de gri să ni se facă o precizare însă doar amânare, amânare... amânarea e o formă de a nu rezolva o problemă care trebuie rezolvată", a adăugat protestatarul.
"Am fost surprins de numeroasele adjective pe care preşedintele Curţii Constituţionale le-a utilizat în declaraţiile publice şi anume “buna” în “buna activitate a Guvernului”, “grea” în “cea mai grea decizie a CCR”, “delicată” în “decizia ar fi delicată”. Credeam că singurele adjective din vocabularul Curţii sunt “Constituţional” ori “Neconstituţional”. Iar dacă decizia nr 536 interzice accesul persoanelor condamnate penal la bugete locale, cum se poate ca ele să fie de încredere la bugetul naţional?", declară un alt protestatar #rezist întrebat fiind ce l-a făcut să vină la CCR.
Reamintim că CCR a amânat marţi pentru a treia oară o decizie pe sesizarea Avocatului Poporului vizând celebra lege care l-a oprit pe Liviu Dragnea să acceadă la postul de premier, respectiv legea 90/2001 care le interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.