Daniel Constantin: Tăriceanu are o relaţie patologică cu minciuna

Nemulţumit de modul în care l-a "lucrat" colegul său de partid, Daniel Constantin continuă seria acuzaţiilor la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu are "o relaţie patologică cu minciuna", a acuzat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat News.ro, celălalt lider al partidului, Daniel Constantin, proaspăt rămas fără funcţia de vicepremier şi ministru al Mediului după ce şi-a pierdut sprijinul politic.

Întrebat dacă speră să rezolve ceva în urma contestării in instanţă a deciziei prin care conducerea partidului i-a retras sprijinul politic, Daniel Constantin a replicat:

"Sunt două chestiuni: dacă vom avea câştig de cauză, atunci e foarte clar, va rămâne în istorie că domnul Tăriceanu produce abuzuri. Asta e foarte clar. Dacă nu vom câştiga, va rămâne doar o imagine pe care eu o am foarte clară: domnul Tăriceanu are o relaţie patologică cu minciuna şi asta este ideea cu care voi merge mai departe".

Fostul vicepremier a ţinut să precizeze că putea el foarte bine să-l suspende pe Tăriceanu din ALDE, dar nu a vrut să facă acest lucru.

"Puteam şi eu, pe cale de consecinţă, să convoc partea noastră din Partidul Conservator, şi să-l suspendăm pe domnul Tăriceanu pentru că aşa spune statutul: o persoană care este trimisă în judecată poate fi suspendată din ALDE pe durata procesului respectiv. N-am făcut lucrul acesta, am mers pe buna credinţă. Nu ştiu cum ar fi reacţionat domnul Dragnea dacă mergeam cu o decizie în acest sens", a afirmat Daniel Constantin.