Prinţul Charles promovează România la BBC într-un interviu pledoarie pentru mediu
alte articole
Cunoscut drept un mare iubitor al plaiurilor transilvănene, prinţul Charles le-a vorbit jurnaliştilor britanici despre România. Şi nu oriunde, ci la noi în ţară, unde reporterii BBC au avut ocazia să admire, alături de Alteţa Sa Regală, frumuseţea meleagurilor şi a tradiţiilor româneşti.
În cadrul interviului eveniment acordat BBC, prinţul Charles le-a vorbit jurnaliştilor britanici despre oamenii din România şi despre proiectele sale prin care ajută comunităţile din satele transilvane, relatează tvr.ro.
De asemenea, prinţul le-a mai explicat jurnaliştilor de ce încearcă să păstreze cât mai mult tradiţiile din regiune:
"Cred că rolul micilor fermieri este crucial pentru menţinerea siguranţei alimentare. Nu poate fi chiar totul făcut de marile corporaţii, de marii fermieri. Unii încearcă, dar cei mai mulţi nu sunt interesaţi de biodiversitate, cultură şi, în general, de comunităţile rurale. În Marea Britanie am fost martorii depopulării satelor, dispariţiei atâtor familii de fermieri. Asta are un impact asupra vieţii de la ţară, asupra faunei, totul e afectat.", a declarat prinţul Charles.
În interviul său, care a fost de fapt o pledoarie pentru protejarea mediului, moştenitorul tronului britanic a mai explicat că, dacă nu suntem atenţi, în curând, din cauza acţiunilor inconştiente ale oamenilor, cum ar fi defrişările, temperatura globală va creşte cu 2 grade Celsius, ceea ce ar fi o catastrofă, pentru că va fi din ce în ce mai greu să ne asigurăm hrana.
Întrebat de reporterii BBC: "Aveţi doi nepoţi. Credeţi că aţi făcut destul pentru a conserva această moştenire?", Charles a răspuns: "Nu, sigur că nu. De aceea merg mai departe şi, deşi presupun că mulţi vor spune că trăiesc o fantezie, dar i-aţi pomenit pe nepoţii mei şi tocmai de aceea mă străduiesc să fac asta. Îmi pasă şi de viitorul nepoţilor dvs. şi de al atâtor oameni".
Reamintim că Charles de Wales, prinţul moştenitor al Coroanei Marii Britanii, deţine personal sau prin fundaţiile pe care le patronează, mai multe proprietăţi în Transilvania. După prima sa vizita în zonă, în 1998, prinţul Charles a devenit un mare iubitor al tradiţiilor, culturii şi peisajelor acestei regiuni pe care le-a şi promovat deseori, devenind un adevărat ambasador cultural al ţării noastre.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.