Trump: Nu am fost niciodată pe acea insulă, aflaţi cine s-a dus pe insula lui Jeffrey Epstein

Donald Trump
Donald Trump (Saul Loeb/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că nu a fost un fan al pedofilului Jeffrey Epstein, cerându-le reporterilor să „afle cine sunt oamenii care s-au dus pe insula” deţinută de Epstein.

Trump a făcut aceste remarci reporterilor, în Washington, înainte să plece într-o călătorie în statele americane Wisconsin şi Ohio.

Preşedintele a adăugat că nu este „un fan al lui Jeffrey Epstein”.

„I-aţi auzit pe acei oameni care au spus că l-am dat afară dintr-un club. Nu am dorit să am nimic de a face cu el şi asta s-a întâmplat cu mulţi ani în urmă. Arată că am gusturi bune”, a declarat Trump, înainte să îşi îndrepte atenţia asupra persoanelor care au călătorit în jurul lumii cu Epstein şi care au vizitat insula acestuia.

„Acum, alţii au călătorit cu el peste tot şi s-au dus pe insula lui. S-au dus în acel loc. ... Insula sa, indiferent ce insulă este, indiferent unde este, nu am fost niciodată acolo”, a adăugat el.

„Aflaţi cine sunt cei care au fost pe insulă”, le-a spus Trump reporterilor.

Insula lui Epstein, Little Saint James, a fost cumpărată de investitor în urmă cu peste 20 de ani şi are mai multe clădiri pe ea, inclusiv un templu.

„Toţi o numeau Insula Pedofililor”, a declarat Kevin Goodrich, care locuieşte în apropiere de insulă şi operează ambarcaţiuni pentru curse speciale, într-un interviu cu Associated Press. „Este colţul nostru întunecat”.

Epstein, 66 de ani, a fost arestat în 6 iulie sub acuzaţia de trafic sexual cu minore în New York şi Florida în perioada 2002-2005, a declarat publicaţia The Daily Beast.

S-a afirmat că insula lui Epstein făcea parte din cercul său de trafic cu minore, însă acest lucru nu a fost confirmat niciodată oficial.

Noile acuzaţii susţin că Epstein „a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme de pe acum familiare: le-a plătit în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le-a molestat sau abuzat sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”. Se pare că, angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein recrutau fete minore pentru acesta, iar unele dintre victime chiar au devenit la rândul lor recrutori. Fetiţele aveau vârste de până la 14 ani şi poliţia a declarat că Epstein ştia că erau minore.

Cathy şi Miles Alexander, care au administrat insula timp de 8 ani, au declarat pentru Daily Mail că prinţul Andrew al Marii Britanii a vizitat insula, precum şi de acum fosta soţie a acestuia, Sarah Ferguson, care a efectuat la un moment dat o vizită împreună cu fiicele sale.

Modelul Naomi Campbell, Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Epstein şi policianul britanic Lord Peter Mandelson au vizitat de asemenea insula, potrivit Daily Mail.

Les Wexner, care deţine casa de modă Victoria’s Secret, a fost unul dintre principalii clienţi ai lui Epstein şi a vizitat insula cel puţin o dată, a declarat pentru Bloomberg un fost angajat al lui Epstein. De asemenea, printre vizitatori s-au aflat şi modele care lucrau la Victoria’s Secret.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a fost pe insulă la un moment dat, potrivit Virginiei Roberts, una dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein că a molestat-o pe când era minoră. Ea a afirmat că nu l-a văzut pe Clinton făcând sex cu nimeni, spre deosebire de prinţul Andrew.

În 2017, site-ul Zero Hedge a scris despre fostul agent al serviciilor secrete Dan Bongino care a ameninţat că va dezvălui noi detalii despre cele 26 de călătorii documentate ale fostului preşedinte american Bill Clinton la bordul avionului privat al pedofilului Epstein, avion poreclit “Lolita Express”.

De asemenea, susţine Zero Hedge, potrivit unor surse, Bill Clinton a făcut mai multe călătorii cu “Lolita Express” împreună cu o actriţă de filme porno, al cărei nume ar fi apărut în agenda telefonică a lui Epstein în grupul “masaje”, potrivit jurnalelor de bord obţinute de Gawker. Informaţiile arată de asemenea că Bill Clinton s-a aflat în peste 12 zboruri cu o femeie despre care procurorii federali consideră că a procurat minore în scop sexual pentru Epstein şi prietenii săi şi care a acţionat ca “potenţial co-conspirator” la crimele acestuia.

Potrivit Fox News, Epstein ar fi avut o echipă de traficanţi care îi obţineau minore cu vârste de până la 12 ani pentru a-şi mulţumi prietenii care îi vizitau aşa-zisa “Insulă a Orgiilor”.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru un singur cap de acuzare, solicitare de sex cu o minoră, şi a petrecut 13 luni în spatele gratiilor, fiind forţat să se înregistreze ca agresor sexual de gradul 3 (care este considerat cel mai mare grad de risc pentru comiterea de noi abuzuri sexuale). Într-o serie de articole publicate de Miami Herald anul trecut, a fost detaliat modul în care procurorii au lucrat cu avocaţii apărării pentru a se asigura că Epstein primeşte o pedeapsă atât de uşoară. Articolele au arătat rolul jucat de Alex Acosta, care a devenit secretar al muncii în administraţia preşedintelui Donald Trump, în obţinerea acelei condamnări uşoare. Acosta era procuror districtual al Floridei în momentul pronunţării sentinţei lui Epstein.

Acosta şi-a anunţat vineri demisia din funcţia de secretar al muncii.