Viaţa pedofilului Epstein ar putea fi în pericol din cauza unor “prieteni puternici”

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein (Rick Friedman/Corbis/Getty Images)

S-ar putea ca Jeffrey Epstein să nu apuce să îşi vadă propriul proces dacă va fi eliberat pe cauţiune sau chiar dacă va fi plasat în secţiunea generală a unei închisori, a declarat Spencer Kuvin, avocat care a reprezentat victimele lui Epstein în urmă cu un deceniu.

Kuvin susţine că rapoartele recente privind faptul că Epstein a suferit unele leziuni în închisoare sunt descrise greşit ca o tentativă de sinucidere şi seamănă mai mult cu o tentativă de asasinare, potrivit publicaţiei The Sun.

“Pun sub semnul întrebării dacă a fost într-adevăr o tentativă de sinucidere. Adică, cum te sugrumi singur? Nu are niciun sens”, a afirmat Kuvin, făcând referire la leziunile descoperite pe gâtul lui Epstein, potrivit Biroului Federal al Închisorilor. “Există rapoarte că cineva l-ar fi atacat, dar s-ar putea ca acest lucru să se datoreze doar faptului este pedofil. Aceste tipuri de persoane nu rezistă mult timp în închisoare”.

Publicaţia The Daily Mail a susţinut că nu este clar cum a ajuns Kuvin la concluzia că leziunile lui Epstein au fost semne ale unei ştrangulări, în condiţiile în care Biroul Federal al Închisorilor nu a făcut publice detaliile incidentului. De asemenea, Kuvin nu a detaliat cum ar fi putut un presupus asasin să ajungă în celula lui Epstein, care se află în sectorul de mare securitate al Centrului Corecţional Metropolitan din Manhattan, New York City.

Totuşi, avocatul a indicat că Epstein are “prieteni puternici” care probabil nu sunt încântaţi de posibilitatea ca abuzatorul sexual condamnat să le dezvăluie numele în timpul procesului. În mod ironic, Epstein are legături atât cu fostul preşedinte american Bill Clinton, cât şi, aparent, cu actualul preşedinte Donald Trump, deşi acesta a încercat să se delimiteze de Epstein, afirmând recent că nu este un “fan” al acestuia.

“Dacă va ajunge la proces, toţi cei cu care s-a aflat el în contact vor fi în cele din urmă nişte ţinte uşoare”, a precizat Kuvin. “Nu există nicio îndoială în mintea mea că nicio închisoare nu te va proteja atunci când există oameni puternici care vor să ajungă la tine. Dacă el va implica pe cineva de la putere care are abilitatea de a ajunge la el – atunci viaţa sa va fi cu siguranţă în pericol”.

Kuvin a sugerat că Centrul Corecţional Metropolitan ar face bine să îl “sigileze” pe Epstein în detenţie solitară de mare securitate – lucru care, potrivit The Daily Mail, a fost până acum aplicat.

După ce a fost plasat iniţial în izolare, Epstein a fost transferat ulterior în secţiunea generală a închisorii şi aproape imediat a primit ameninţări cu moartea, forţând conducerea închisorii să îl transfere din nou în secţiunea de înaltă securitate.

În urmă cu două săptămâni, Epstein a cerut să fie plasat în arest la domiciliu, însă cererea a fost respinsă de un judecător după ce s-a dovedit că există riscul ca fostul finanţator să fugă. Decizia a fost supusă unui apel în urmă cu câteva zile.

“Va fi interesant să vedem dacă Epstein va încerca din nou să iasă pe cauţiune şi, în cazul în care va ieşi, dacă va supravieţui până la data procesului”, a mai precizat Kuvin.

Epstein a fost arestat în 6 iulie pentru presupus trafic sexual cu minore în New York şi Florida, în perioada 2002-2005.

Noile acuzaţii susţin că Epstein “a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme deja cunoscute: le plătea în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le molesta sau abuza sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”. Se pare că angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein recrutau fete minore pentru acesta, iar unele dintre victime chiar au devenit la rândul lor recrutori. Fetele aveau vârste de până la 14 ani şi, conform declaraţiilor poliţiei, Epstein ştia că erau minore.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a fost pe insula lui Epstein de mai multe ori, potrivit Virginiei Roberts, una dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein că a molestat-o când era minoră. Ea a afirmat că nu l-a văzut pe Clinton făcând sex, spre deosebire de prinţul Andrew, un alt caz legat de Epstein.

În 2017, fostul agent al serviciilor secrete Dan Bongino a ameninţat că va dezvălui noi detalii despre cele 26 de călătorii documentate ale fostului preşedinte american Bill Clinton la bordul avionului privat al pedofilului Epstein, avion numit “Lolita Express”.

Potrivit unor surse, Bill Clinton a făcut mai multe călătorii cu “Lolita Express” împreună cu o actriţă de filme porno, al cărei nume ar fi apărut în agenda telefonică a lui Epstein în grupul “masaje”, potrivit jurnalelor de bord obţinute de Gawker. Informaţiile arată de asemenea că Bill Clinton s-a aflat în peste 12 zboruri cu o femeie despre care procurorii federali consideră că a procurat minore în scop sexual pentru Epstein şi prietenii săi şi care a acţionat ca “potenţial co-conspirator” la crimele acestuia.

Potrivit Fox News, Epstein ar fi avut o echipă de traficanţi care îi obţineau minore cu vârste de până la 12 ani pentru a-i mulţumi pe prietenii care îi vizitau aşa-zisa “Insulă a Orgiilor”.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru un singur cap de acuzare, solicitare de sex cu o minoră, şi a petrecut 13 luni în spatele gratiilor, fiind înregistrat ca agresor sexual de gradul 3 (care este considerat cel mai mare grad de risc pentru comiterea de noi abuzuri sexuale). Într-o serie de articole publicate de Miami Herald anul trecut, a fost detaliat modul în care procurorii au lucrat cu avocaţii apărării pentru a se asigura că Epstein primeşte o pedeapsă atât de uşoară.

Scandalul Epstein o implică şi pe Ghislaine Maxwell, o fostă iubită a pedofilului, fiica mogulului Robert Maxwell. Maxwell, decedat în 1991, a fost unul dintre cei mai controversaţi magnaţi media, din cauza legăturilor sale cu agenţia Mossad.