Epstein: Autopsia descoperă multiple fracturi de oase asociate cu ştrangularea [experţi]

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Autopsia lui Jeffrey Epstein a scos la iveală multiple fracturi de oase în zona gâtului, care sunt comune în cazul victimelor ştrangulării, au declarat experţi, potrivit Express.co.uk.

Osul hioid al pedofilului Epstein, situat în apropierea mărului lui Adam, a fost găsit fracturat, potrivit publicaţiei The Washington Post. Fractura poate apărea la oameni în vârstă care se spânzură, potrivit experţilor medico-legali. Moartea lui Epstein a fost descrisă ca o aparentă sinucidere în celula sa din Centrul Corecţional Metropolitan din Manhattan, New York City.

Jonathan L. Arden, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Experţilor Medico-Legali, a declarat că se ridică întrebări cu privire la fracturarea osului hioid şi circumstanţele morţii lui Epstein.

Arden a declarat pentru The Washington Post: “Ipotetic, dacă osul hioid este fracturat, acest lucru ridică în general întrebări legate de ştrangulare, dar nu este ceva definitiv şi nu exclude sinuciderea prin spânzurare”.

El a adăugat că osul fracturat ar putea să îi determine pe patologi să efectueze o investigaţie mai amplă.

Epstein s-a aflat anterior pe lista de monitorizare a sinucigaşilor pentru o presupusă tentativă de a-şi lua viaţa în urmă cu aproximativ 2 săptămâni.

Pedofilul a fost arestat în 6 iulie pentru presupus trafic de minore pentru sex. Unele acuzaţii datează de la începutul anilor 2000. El a pledat nevinovat la aceste acuzaţii.

Anterior, Epstein a locuit sub pază continuă în locuinţa sa din New York, iar luna trecută un judecător i-a refuzat cererea de eliberare pe cauţiune.

Judecătorul federal i-a comunicat că procurorii au demonstrat cu dovezi clare şi convingătoare că el ar reprezenta un pericol pentru comunitate în cazul în care va fi eliberat înaintea procesului său.

De asemenea, procurorii au declarat că există un mare risc ca Epstein să fugă, având în vedere că are şi o avere fabuloasă.

Un tribunal din Manhattan a publicat 1.200 de pagini de documente care detaliază acuzaţii privind presupuse abuzuri ale lui Epstein împotriva unor minore.

Epstein a fost prieten cu unii dintre cei mai cunoscuţi oameni ai lumii, inclusiv prinţul Andrew, care a fost acuzat de pipăirea sânilor unei femei în timpul unei vizite efectuate la apartamentul lui Epstein în 2001.

Noile acuzaţii susţin că Epstein “a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme deja cunoscute: le plătea în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le molesta sau le abuza sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”. Se pare că angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein recrutau fete minore pentru acesta, iar unele dintre victime chiar au devenit la rândul lor recrutori. Unele fete aveau chiar vârsta de 14 ani şi, conform declaraţiilor poliţiei, Epstein ştia că erau minore.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a vizitat insula lui Epstein de mai multe ori, potrivit Virginiei Roberts, una dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein că a molestat-o când era minoră. Ea a afirmat că nu l-a văzut pe Clinton făcând sex, spre deosebire de prinţul Andrew al Marii Britanii.

În 2017, fostul agent al serviciilor secrete Dan Bongino a ameninţat că va dezvălui noi detalii despre cele 26 de călătorii documentate ale fostului preşedinte american Bill Clinton la bordul avionului privat al pedofilului Epstein, supra-numit “Lolita Express” de către mass media.

Potrivit unor surse, Bill Clinton a făcut mai multe călătorii cu “Lolita Express” împreună cu o actriţă de filme porno, al cărei nume ar fi apărut în agenda telefonică a lui Epstein în grupul “masaje”, potrivit jurnalelor de bord obţinute de publicaţia Gawker. Informaţiile arată de asemenea că, în peste 12 zboruri, Bill Clinton s-a aflat împreună cu o femeie despre care procurorii federali consideră că a procurat minore în scop sexual pentru Epstein şi prietenii săi şi care a acţionat ca “potenţial co-conspirator” la crimele acestuia.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru un singur cap de acuzare, solicitare de sex cu o minoră, şi a petrecut 13 luni în spatele gratiilor, fiind înregistrat ca agresor sexual de gradul 3 (care este considerat cel mai mare grad de risc pentru comiterea de noi abuzuri sexuale). Într-o serie de articole publicate de Miami Herald anul trecut, a fost detaliat modul în care procurorii au lucrat cu avocaţii apărării pentru a se asigura că Epstein primeşte o pedeapsă atât de uşoară.

Scandalul Epstein o implică şi pe Ghislaine Maxwell, o fostă iubită a pedofilului, fiica mogulului Robert Maxwell. Maxwell, decedat în 1991, a fost unul dintre cei mai controversaţi magnaţi media, fiind acuzat printre altele de legături cu agenţia Mossad.