Primarul Sectorului 2: Piaţa Obor va rămâne deschisă

Primarul Sectorului 2 în Piaţa Obor (Facebook)
Loredana Diacu
08.11.2020

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că Piaţa Obor va rămâne deschisă, în pofida faptului că CNSU a decis sistarea activităţilor din pieţe închise.

Radu Mihaiu a transmis, într-o postare pe facebook, că în Piaţa Obor s-au implementat în ultimele zile măsuri de siguranţă pentru ca locul să poată fi păstrat deschis şi, după ce a efectuat o inspecţie, Direcţia de Sănătate Publică şi-a dat acordul pentru ca Oborul să rămână funcţional.

Primarul sectorului 2 s-a declarat impresionat de eforturile făcute de comercianţii din piaţă pentru ca aceasta să poată funcţiona cu respectarea normelor de prevenţie a răspândirii pandemiei şi a lansat un apel la responsabilitate şi către cetăţenii care îşi fac cumpărăturile în Obor, îndemându-i să poarte mască, să respecte distanţa şi să îi respecte pe concetăţenii lor.

Redăm postarea primarului:

„Piaţa Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toţi cei implicaţi a fost încununat cu succes.

Azi, doamna directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piaţa noastră. În acelaşi timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulaţie mai libere şi ordonate, păstrarea distanţei şi o siguranţă suficient de mare încât să putem păstra Piaţa Obor deschisă.

Pereţii din hala nouă sunt de azi ridicaţi. Poliţia Locală şi Naţională patrulează regulat prin toate zonele din piaţă. Comercianţii îi atenţionează şi ei pe clienţii care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piaţa Obor. S-a dovedit că se poate. Şi va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor.

Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piaţă au fost foarte înţelegători. Erau dispuşi să îşi mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiţii de siguranţă.

Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluţii.

Haideţi să fim împreună responsabili! Purtăm mască, păstrăm distanţa şi ne respectăm semenii.", a transmis Radu Mihaiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor