Preşedintele Lituaniei, mesaj pentru Putin: „Nimeni nu se teme de tine aici”

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda (Youtube - captură ecran)
D.B.
13.03.2024

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a comentat cu privire la atacul asupra lui Leonid Volkov, un apropiat şi fost consilier al lui Alexei Navalnîi, care a avut loc marţi seară. Potrivit lui Nauseda, actul de agresiune ar fi putut fi organizat sub influenţa autorităţilor ruse, informează Novaya Gazeta.

„Este clar că astfel de lucruri sunt planificate şi nu trebuie să fim surprinşi. Dar vreau să precizez că serviciile vor evalua, vor efectua o anchetă şi, sper, vor găsi responsabilii. Îi pot spune un singur lucru lui Putin: nimeni nu se teme de tine aici”, a spus preşedintele lituanian.

Ancheta asupra atacului asupra unuia dintre cei mai apropiaţi asociaţi ai lui Alexei Navalnîi, Leonid Volkov, a fost efectuată de angajaţii unităţii antiteroriste a poliţiei lituaniene Aras, a declarat comisarul general adjunct al poliţiei, Saulius Tamulevičius. Potrivit acestuia, poliţiştii au în vedere mai multe versiuni ale celor întâmplate.

Citiți și Consilierul lui Navalnîi, după ce a fost bătut cu un ciocan în faţa casei: "E un salut tipic criminal din partea lui Putin"

Leonid Volkov a fost atacat în seara zilei de 12 martie pe strada Žuvedru de la periferia oraşului Vilnius. În urma atacului, politicianului i s-a rupt braţul, iar piciorul a fost rănit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor