Premierul Ciucă şi Marcel Ciolacu se disociază de noua OUG 13. Anunţă că susţin prag de 9000 de lei pentru abuz în serviciu

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu

Liderii celor două mari partide la putere, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, anunţă, pe fundalul indignării create de faptul că partidele conduse de ei au reşapat OUG 13 printr-un act normativ adoptat de Senat, că s-a decis susţinerea propunerii făcute de Ministerul Justiţiei privind stabilirea unui prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, faţă de 250.000 de lei cât era în proiectul votat de senatori.

"În această seară, am decis să susţinem propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu.

L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Naţional Liberal, în vederea susţinerii şi adoptării lui.", transmite, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Şi liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a făcut, de asemenea pe Facebook, un anunţ similar:

"Am luat act de răspunsul Ministerului Justiţiei la solicitarea pe care am făcut-o şi de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce priveşte abuzul în serviciu.

Coaliţia de guvernare va susţine propunerea venită din partea specialiştilor din Ministerul Justiţiei. Am discutat şi cu premierul Ciucă şi ne vom însuşi amendamentele la această lege.", scrie, pe Facebook, Ciolacu.

Reamintim că Senatul a adoptat un proiect de modificare a Codului penal în care se stabileşte un prag valoric de 250.000 de lei pentru abuzul şi neglijenţa în serviciu. Practic, actuala putere a adoptat o nouă OUG 13, însă cu un prag mai mare, pragul prevăzut de ordonanţa care a declanşat cele mai ample proteste din România fiind de 200.000 de lei.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne