Premieră mondială: A fost realizată prima maşină de gheaţă din lume

Maşină făcută aproape în întregime din gheaţă
Maşină făcută aproape în întregime din gheaţă (Canadian Tire/YouTube)

O companie din Canada speră să stabilească un nou record mondial pentru conducerea unui camion făcut aproape în întregime din gheaţă, a scris joi Nine MSN.

Vehiculul a fost comandat de către compania Canadian Tire care a vrut să demonstreze cât de bine funcţionează bateria lor de maşină la temperaturi scăzute. Sculptorii de gheaţă experimentaţi au depus eforturi pentru a realiza prima maşină de acest gen din lume.

Şasiul, luate de la un GMC Silverado 2005, a trebuit să fie echipat cu un cadru de oţel pentru a sprijini cele 5 tone de gheaţă folosite pentru a construi camionul. Au fost folosite de asemenea ventilatoare speciale pentru a păstra gheaţa de la topire.

La începutul lunii decembrie, maşina a fost scoasă la plimbare în jurul localităţii Hensall, din Ontario, la aproximativ 150 de km vest de Toronto. Camionul a mers 1,6 km la o viteză medie de 20 kilometri pe oră.

Preşedintele companiei de sculpturi în gheaţă Iceculture, Heidi Bayley, a descris efortul ca fiind "probabil unul dintre cele mai mari provocări pe care le-am avut", şi a subliniat că este "primul de acest gen din industria gheţii".

Odată ce cascadoria a fost finalizată, a fost nevoie de 44 de ore pentru că maşina să se topească într-un garaj interior.

Se speră că maşina va ajunge în Cartea Recordurilor ca fiind primul vehicul din gheaţă autopropulsat din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe