Preafericitul Daniel intervine pentru un poliţist acuzat de abuz în serviciu. Patriarhia neagă

Inspectorul şef adjunct al Poliţiei Timiş, comisarul şef Florin Bolbos, arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi-a găsit un susţinător în persoana preafericitului Daniel. Potrivit impactpress.ro, avocatul bucureştean Cătălin Dancu, venit la Timişoara ca să-l apere pe Bolbos, inculpat din dosarul Poliţiei Timiş, a încercat să obţină eliberarea acestuia făcând recurs, printre altele, la evlavia judecătoarei.
Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (Epoch Times România)
Loredana Diacu
22.02.2015

UPDATE: Patriarhia Română neagă orice implicare a Patriarhului României în Dosarul Poliţiei Timiş.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, Patriarhul Daniel nu a adresat nicio scrisoare deschisă pentru punerea în libertate a lui Florin Bolbos.

"Dacă avocatul apărării a prezentat un astfel de document, evident că acesta este unul fals, iar o astfel de faptă intră sub incidenţa Codului penal.", mai precizează Biroul de Presă al Patriarhiei Române, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

***

Inspectorul şef adjunct al Poliţiei Timiş, comisarul şef Florin Bolbos, arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi-a găsit un susţinător în persoana preafericitului Daniel. Potrivit impactpress.ro, avocatul bucureştean Cătălin Dancu, venit la Timişoara ca să-l apere pe Bolbos, inculpat din dosarul Poliţiei Timiş, a încercat să obţină eliberarea acestuia făcând recurs, printre altele, la evlavia judecătoarei.

Astfel, în timpul pledoariei pentru punerea în libertate a clientului său, avocatul a scos la iveală un document pe care i l-a prezentat judecătoarei Adriana Stoicescu, preşedinta Tribunalului Timiş.

Documentul provenea de la Patriarhia Română şi constă într-o scrisoare deschisă prin intermediul căreia însuşi Preafericitul Daniel cerea punerea în libertate a bine-credinciosului Florin Bolbos, sub motivaţia că poliţistul nu a ezitat să ajute Biserica ori de câte ori i s-a cerut ajutorul.

Ulterior, la pronunţarea soluţiei de prelungire a tuturor mandatelor de arestare preventivă a celor inculpaţi în dosarul Poliţiei Timiş, inclusiv a lui Bolbos , judecătoarea Stoicescu i-a atras atenţia avocatului de la Bucureşti că a încercat un mic şantaj ecumenic.

"România este o ţară laică, nu ecleziastică, iar justiţia este înfăptuită de magistraţi, nu de preoţi!”,l-a pus la punct preşedinta Tribunalului Timiş pe avocatul venit de la Bucureşti.

Bine-credinciosul Bolbos şi ai săi

Reamintim că pe 20 ianuarie, primarul oraşului Recaş, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, comisar şef Marcel Crăciunescu, şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, precum şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu, au fost arestaţi preventiv în dosarul campaniei electorale fără amenzi din oraşul Recaş. În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, cu o zi înainte şeful IPJ Timiş Sorin Muntean, adjunctul său Florin Bolbos şi doi ofiţeri de la Poliţia Rutieră Timiş, Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci.

Potrivit presei, primarul din Recaş a fost acuzat că, în perioada campaniei electorale, le-ar fi cerut şefilor poliţiei locale să nu-i mai sancţioneze pe şoferi pentru a se asigura că cel care candidează din partea PSD obţine cât mai multe voturi.

Poliţiştii care nu acceptau să nu îi mai sancţioneze pe şoferii din localitate erau mutaţi în alte secţii.

Dintr-un document citat de Mediafax, reiese că foştii şefi de la IPJ Timiş se interesau periodic dacă ordinele le sunt ascultate. Astfel, "bine-credinciosul" Florin Bolbos, aflând că s-a aplicat o amendă de 3.200 de lei, a spus: "Păi nu-s normali mă! (…) n-au înţeles încă nimic", referindu-se la faptul că poliţiştii nesocoteau cerinţele primarului de a nu mai fi date amenzi în localitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor