Autorii campaniei electorale fără amenzi din Recaş, reţinuţi pentru 24 de ore

Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Primarul oraşului Recaş precum şi o serie de şefi ai poliţiei din oraş au rost reţinuţi luni în dosarul de corupţie în care au mai fost reţinuţi şefii IPJ Timiş, şeful poliţiei din Recaş şi doi ofiţeri de Poliţie Rutieră.

Procurorii DNA Timişoara au decis, în noaptea de luni spre marţi, după aproximativ şapte ore de audieri, să îl reţină pentru 24 de ore pe Şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, comisar şef Marcel Crăciunescu. Au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, precum şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu. Aceştia au fost conduşi în arestul IPJ Timiş, relatează Mediafax.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, luni seară, şeful IPJ Timiş Sorin Muntean, adjunctul său Florin Bolbos şi doi ofiţeri de la Poliţia Rutieră Timiş, Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci.

De asemenea, a fost reţinut pentru 24 de ore, în acelaşi dosar, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel. Cei opt vor fi prezentaţi, marţi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

În acelaşi dosar va fi cercetat sub control judiciar şi omul de afaceri Eugen Milutinovici. Acesta a declarat că a discutat cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, despre situaţia unui poliţist de la Recaş care nu s-ar fi supus ordinelor superiorilor de a nu aplica amenzi pe perioada campaniei electorale prezidenţiale din 2014. Ordinul ca pe durata campaniei să nu se dea amenzi ar fi venit direct de la primarul PSD al Recaşului, Teodor Pavel, care le-ar fi solicitat şefilor IPJ să le ceară acest lucru subordonaţilor.

Poliţiştii care nu se conformau acestei dispoziţii erau mutaţi în alte posturi sau posturile le erau desfiinţate. Pentru a-şi îndeplini scopul, primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş.

Potrivit unor surse judiciare, un poliţist de la Recaş ar fi fost mutat abuziv la Poliţia Lugoj. Sursele citate au mai afirmat că şefii din Poliţie ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Primarul Teodor Pavel, se află la primul mandat, fiind ales pe listele PNL. În septembrie 2014, profitând de ordonanţa traseismului local, Pavel a trecut de la PNL la PSD.

În anchetă ar mai fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Contactat de Mediafax, Dogariu a declarat că nu ştie nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziţii la instituţii publice din Timişoara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne